Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš zaudē "play-off" pirmajā kārtā Brazīlijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Samoilovs un Šmēdiņš zaudē "play-off" pirmajā kārtā Brazīlijā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu Brazīlijas pilsētā Itapemā notiekošajā Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā, ar rezultātu 1-2 (21:18, 13:21, 17:19) piekāpjoties čehiem Ondržejam Perušičam un Davidam Šveineram.

Turnīra ievadā ceturtdien Latvijas sportisti vispirms trīs setu cīņā pieveica Argentīnas duetu, bet cīņā par uzvaru grupā un automātisku vietu astotdaļfinālā zaudēja austriešiem, tāpēc piektdien viņiem izslēgšanas turnīru vajadzēja sākt jau no pirmās kārtas.

Kaut pirmā seta ievadā Latvijas sportisti ilgstoši bija iedzinējos, viņi atspēlējās un panāca 11:9. Turpinājumā kādu laiku viņu pārsvars bija 1-2 punktu robežās, bet tad tas tika palielināts līdz 16:12. Čehi vēl samazināja deficītu līdz 17:18, tomēr Samoilovs un Šmēdiņš spēja pirmo setu uzvarēt ar 21:18.

Otrajā setā pirmos četrus punktus guva Čehijas sportisti, bet vēl pēc laika rezultāts jau kļuva kaunpilns - 2:10. Šajā setā tika zaudēts ar 13:21. Līdz ar to tika spēlēts trešais sets, kura sākumā Samoilovs un Šmēdiņš ieguva 4:2 vadību. No rezultāta 10:9 Samoilovs un Šmēdiņš panāca 12:9, tomēr čehi izcīnīja nākamos četrus punktus un pārņēma vadību. Svarīgā epizodē pie 13:13 čehi kļūdījās cēlienā un cīņa turpinājās punkts punktā. Latvijas sportisti neizmantoja vairākas mačbumbas, tomēr pēc tam dramatiskā cīņā piekāpās ar 17:19.

Samoilovs un Šmēdiņš šajā turnīrā bija izlikti ar trešo numuru, kamēr čehiem piešķirts 18. Šis Latvijas pārim bija ceturtais turnīrs šogad, turklāt iepriekšējās četru zvaigžņu sacensībās, kas notika Ķīnas pilsētā Ksiamenā viņi tika līdz ceturtdaļfinālam. Tikmēr Čehijas sportisti vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē Slovēnijā piedalījās Kontinentālā kausa sacensībās, bet šī gada labākais rezultāts viņiem līdz šim bija astotdaļfināls četru zvaigžņu posmā Hāgā.

     [+] [-]

, 2019-05-17 21:02, pirms 5 gadiem
Gan zaķi un S/Š bija 2-3p vadībā 3ā setā un beigās tik tupi zaudēja...nemāk spēlēt galotnes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja