Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Treneris Samoilovs: "Visi, kuri grib tikt uz olimpiādi, kļūst arvien niknāki"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris Samoilovs: "Visi, kuri grib tikt uz olimpiādi, kļūst arvien niknāki"
Genādijs Samoilovs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Tuvojoties olimpiskajām spēlēm, visi tie, kuri grib tur tikt, paliek arvien niknāki, atklāj Latvijas pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs 360TV raidījumā "Hattrick ar Armandu Puči".

Vīriešu pludmales volejbolā tagad ir tendence, ka bloķētāja augumam jābūt 2.08-2.10m. Latvijā grūti tādus atrast un piesaistīt pludmales volejbolam. Ja atnāktu 40 gadus vecais Kaspars Kambala (2.06m) un trenētos pludmales volejbolā, tad "varu solīt, ka pēc diviem trijiem gadiem viņš būs Latvijas čempions starp veterāniem," saka pieredzējušais treneris.

Sievietes trenēt ir vieglāk nekā vīriešus? "Tā nevar pateikt." Iepriekšējā raidījumā bija sieviešu basketbola izlases jaunais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. "Nevaru teikt, ka viņš tagad ir nelaimīgs, bet viņš ir nabaga cilvēks," atzīst Samoilovs, liekot saprast, ka strādāt ar sievietēm ir grūtāk. "Man ir tikai divas skaistules", bet viņam vesela izlase.

Armands Puče: "Tu trenē visus labākos, tev ir monopols." Genādijs Samoilovs: "Jā, tā ir. Tā nav mana vaina. Varbūt otrādi - labākie atnāca pie manis, lai tiktu uz olimpiādi." Kad olimpiskās spēles tuvojas, "visi, kuri grib tikt uz olimpiādi, kļūst arvien niknāki." Savulaik mūsu džudists Vsevolods Zeļonijs esot teicis: "Spēlēt tur grib visi, bet spēlē tikai daži." Tā kā "domāju, ka tie daži, kuri var tikt uz olimpiādi, ir citādi cilvēki nekā parastie," atzīst pludmales volejbola treneris.

"No sportiskā viedokļa olimpiādē nav pats augstākais līmenis, pasaules čempionātā daudz augstāks." Bet raugoties no morāli psiholoģiskās puses, olimpiskajās spēlēs ir lielāks spiediens. 2008. un 2012. gada spēlēs trenera dēls Aleksandrs Samoilovs objektīvu apstākļu dēļ neguva lielus panākumus. 2016. gada olimpiskajās spēlēs Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš kotējās kā vieni no galvenajiem favorītiem - bija liels spiediens, ka "vajag obligāti vinnēt," zem tāda spiediena pārdega.

61 gadu vecais Genādijs atklāja, ka ir stiprāks par saviem dēliem - pats no krūtīm spiež 120 kg, Miša 60 vai 80, bet "Saša varbūt 100 vienu reizi var uztaisīt."

Izmantotie resursi:
360TV raidījums "Hattrick ar Armandu Puči"

  +1 [+] [-]

, 2019-09-14 01:47, pirms 5 gadiem
-2008. un 2012. gada spēlēs trenera dēls Aleksandrs Samoilovs objektīvu apstākļu dēļ neguva lielus panākumus. 2016. gada olimpiskajās spēlēs-17.vieta . Vai ir cerība nodziedāt gulbju dziesmu šajā olimpiādē ? Neticu !