Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Krievijā priecīgi par gaidāmo EČ, taču nav pārliecības, ka varēs tikt uz Jūrmalu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijā priecīgi par gaidāmo EČ, taču nav pārliecības, ka varēs tikt uz Jūrmalu
Oļegs Stojanovskis. Foto: hamburg2019.fivb.com

Daudzus ielīksmojusi nesenā ziņa par to, ka 16.-20. septembrī Jūrmalā notiks Eiropas čempionāts. Krievijas pludmales volejbola aprindās ir prieks par jaunapstiprināto turnīru, taču koronavīrusa pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ tur nav pārliecības, ka varēs tikt uz Latviju.

Krievijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgijs Rjažanovs: "Pirmais starptautiskais turnīrs, kas nesen it kā apstiprināts oficiālajā kalendārā ir Eiropas čempionāts Jūrmalā. Bet pagaidām grūti iztēloties kaut kādas sacensības, jo sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ Krievijas, Brazīlijas un ASV pārstāvjus nekur nelaiž. Un tieši šajās valstīs ir spēcīgākie dueti. Šobrīd neviens nevar pateikt, kā attīstīsies situācija ar koronavīrusu. Patlaban nav saprotams, vai kaut kur brauksim un vai Eiropa vispār būs."

Kā jau ziņots, mūsu Mārtiņš Pļaviņš bija nobažījies par Krievijas pludmales volejbolistu iespējām ierasties uz Eiropas čempionātu. Koronavīrusa pandēmijas dēļ ir ļoti ierobežota Krievijas pārstāvju iekļūšana Latvijā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavā risinājās Krievijas čempionāta posms, kur piedalījās gandrīz visi labākie. Vīriešu finālā Eiropas vicečempioni Konstantīns Semjonovs/Iļja Ļešukovs pieveica pasaules čempionu Oļegu Stojanovski, kurš šoreiz spēlēja kopā ar Aleksandru Kramarenko (21:15, 18:21, 18:16).

Finālā bija apmēram Pasaules tūres līmenis, atklāj Konstantīns Semjonovs. Vai sekojiet spēlēm, kas tagad notiek citās valstīs? "Jā, interesanti. Bija turnīrs Igaunijā un Latvijā, spēles neredzējām, bet labākos momentus skatījāmies. Bija redzams, kurš ir kādā formā. Gribētos uzspēlēt pret Eiropas komandām, bet pagaidām situācija mums neļauj braukt uz ārzemēm."

Pēc zaudējuma finālā palicis neliels rūgtums, atzīst Oļegs Stojanovskis, kurš pēc kādas mačbumbas izspēles pāragri sāka priecāties par uzvaru. Kā jums tālāk ar turnīriem? "Pagaidām īsti nezinu. Runāsim ar treneri. Parādījies Eiropas čempionāts - jāgatavojas tam. Un būs vēl viens interesants turnīrs, arī septembrī [droši vien domāts 9.-12. septembra Utrehtas "King of the Court"]."

Ja būs Eiropas čempionāts, tas izglābs sezonu? "Absolūti piekrītu," saka Iļja Ļešukovs. "Pat Krievijas čempionāts mums deva motivāciju atkal gatavoties. Ja Eiropas čempionāts - tad vispār. Tas ir reāli patīkams jaunums, kuru uzzinājām turnīra gaitā."

Ja uz Eiropas meistarsacīkstēm varēs doties arī Krievijas komandas, tad sieviešu izlasē būs Nadežda Makroguzova un Svetlana Holomina, kura pēc smagas traumas ir atguvusies un nupat ar citu pārinieci triumfēja vietējā čempionāta posmā, Jekaterina Birlova/Jevgeņija Ukolova un varbūt vēl kāds duets.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
Volleyball Gorod

  -3 [+] [-]

, 2020-07-13 20:41, pirms 4 gadiem
Mums izdevīgi, lai krievi neatbrauc. Tad būs vieglāk iegūt augstu vietu un varbūt pat medaļu!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-13 20:52, pirms 4 gadiem
Tāds lepnums, ka Latvija ir vienīgā valsts, kas uzdrošinās rīkot Eiropas čempionātu.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-13 20:53, pirms 4 gadiem
lerg rakstīja: Mums izdevīgi, lai krievi neatbrauc. Tad būs vieglāk iegūt augstu vietu un varbūt pat medaļu!
Tavs viedoklis ir nesportisks, bet te ir sporta portāls.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-13 23:29, pirms 4 gadiem
Kādas problēmas? Tikai starpvalstu vienošanos par ierašanos ar čarteri (pat ar saviem pavāriem utml.), 14 dienas izolācijā (problēmas ar pludmales laukumiem utml.), vienam pozitīvs- visi brauc mājās.

     [+] [-]

, 2020-07-14 08:16, pirms 4 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kādas problēmas? Tikai starpvalstu vienošanos par ierašanos ar čarteri (pat ar saviem pavāriem utml.), 14 dienas izolācijā (problēmas ar pludmales laukumiem utml.), vienam pozitīvs- visi brauc mājās.
Paņem niku jautrītis!!!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-19 19:18, pirms 4 gadiem
Veči
14dienas iepriekš iebrauciet un palieciet mežā ar labu laukumu un nav problēmu.