Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Gabdulļins zaudē un paliek bez pamatturnīra Dohā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Gabdulļins zaudē un paliek bez pamatturnīra Dohā
Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins piedzīvojuši zaudējumu Dohā notiekošā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posma kvalifikācijas turnīrā. Latviešiem pretī stājās spēcīgie nīderlandieši Stevens van de Velde un Kristians Vārenhorsts, kuriem tika zaudēts ar 0-2 (17:21, 18:21). Tādējādi turnīrs Latvijas duetam ir beidzies.

Jau kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Mihailam Samoilovam un Matīsam Gabdulļinam pretī stājās spēcīgs un ļoti neērts pretinieks. Divus metrus un 12 centimetrus garais pieredzējušais Nīderlandes pludmales volejbolists Kristians Vārenhorsts šajā turnīrā spēlē kopā ar teju divus metrus garo Stevenu van de Veldi, kuri viennozīmīgi bija uzskatāmi par mača favorītiem. Iepriekšējā četru zvaigžņu turnīrā Hāgā latviešiem izdevās iekļūt pamatturnīrā, bet šoreiz uzdevums bija pārāk sarežģīts.

Spēli tomēr labāk iesāka Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 4:2, bet Nīderlandes duets uzreiz atbildēja ar četru punktu izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās (6:4). Drīz vien rezultāta starpība pieauga arī līdz trīs punktiem, kad lieliski sestajā zonā ieservēja Vārenhorsts. Latvieši neizmantoja divas iespējas atspēlēties, bet tad labu bloku uzlika Gabdulļins un atzīmējās arī ar eisu (9:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma nīderlandiešiem vēlreiz izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet Gabdulļinam tikai nedaudz pietrūka, lai ar spēli blokā atgūtu zaudēto. Rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem, bet tad latvieši to sadeldēja līdz minimumam (16:17). Līdz seta beigām Latvijas duetam vēl bija cerības aizķerties, bet tad Gabdulļins izsita bumbu tālu autā, kas pretiniekiem deva trīs setbumbas. Jau pirmā pēc garas izspēles tika realizēta, setam noslēdzoties latviešiem nelabvēlīgi ar rezultātu 17:21.

Otrā seta sākumā ar sekmīgu bloku izcēlās Gabdulļins, izvirzot Latvijas pāri vadībā ar 3:1. Brīdi vēlāk viņš nospēlēja precīzi pēc Samoilova sliktās serves uzņemšanas, nedaudz pārsteidzot pretiniekus. Vārenhorsts tomēr nepalika atbildi parādā, vairākās epizodēs dominēja pie tīkla un izvirzīja Nīderlandes duetu vadībā ar 5:4. Kādu laiku dueti apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet tad nīderlandieši ieguva četru punktu pārsvaru pēc Vārenhorsta eisa un sekmīgās spēles pie tīkla (11:7). Turpinājumā izdevās nedaudz atgūties, kā arī sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Nīderlandes duets nosargāja sev vajadzīgo divu punktu vadību seta galotnē.

Līdz ar to Samoilovs un Gabdulļins piekāpās nīderlandiešiem ar rezultātu 0-2 (17:21, 18:21), izstājoties no turnīra bez uzvarām. Jau rīt sāksies pamatturnīrs, kurā spēlēs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

     [+] [-]

, 2019-03-12 19:05, pirms 5 gadiem
Puikas, juusu liimenis ir 1-2* turniiri. Vispirms paraadiet, ka speejat tos uzvareet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-12 23:32, pirms 5 gadiem
bahmatova rakstīja: Vai tev vispār ir nojausma , pret ko viņi spēlēja?Ja nav , tad slikti.
Zini, ir baigi slikti, man nav ne mazaakaas nojausmas