Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

LVF viceprezidents par "Major" posmu Jūrmalā un Birzuļa problēmām

Krišs Upenieks

LVF viceprezidents par "Major" posmu Jūrmalā un Birzuļa problēmām
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Volejbola federācija (LVF) sagatavojusi interviju ar viceprezidentu Aināru Mežuli, kurš nesen kā atgriezies no Pasaules čempionāta Vīnē, kur notikušas vairākas svarīgas sarunas par iespējamu ''Major Series'' posma organizēšanu Jūrmalā.

Bijāt Latvijas delegācijas sastāvā, kad tikāties ar pasaules čempionāta organizētāju Hannesu Jāgerhoferu un pārrunājāt iespēju Latvijā sarīkot visaugstākā ranga pasaules tūres sacensības. Kādas ir mūsu izredzes?
Vīnē tikāmies ar Hannesu Jāgerhoferu, kas ir ne tikai pasaules čempionāta organizētājs Vīnē un Swatch Major sērijas sacensību vadītājs, bet arī 49 procentu akciju turētājs Red Bull. Runājām par sporta sponsorēšanas jautājumiem Jūrmalā, jūras krastā. Pasaulē ir tikai vēl viena tāda vieta, kur pludmales volejbola sacensības notiek dabīgās smiltīs. Otra tāda ir Fortloderdeila Floridā, ASV. Tāpēc pasaulē ir ieinteresēti, lai varbūt pat Major sērijas posms jau nākamgad notiktu Jūrmalā. Septembrī tiks veidots sacensību kalendārs jaunajai sezonai, Red Bull ir sponsors, un tādu sacensību sarīkošana Jūrmalā ir reāla.

Kas noteiks to, vai Jūrmalā šīs sacensības nākamgad notiks?
Hannesam Jāgerhoferam šāda iespēja likās vilinoša, un sarunas gaitā ielūdzām viņu no 16. līdz 20. augustam apmeklēt Eiropas čempionātu Jūrmalā. Viņš ar prieku pieņēma ielūgumu, un sarunas turpināsies Jūrmalā pēc nedaudz vairāk nekā nedēļas.

Jāņem vērā, ka Red Bull Jūrmalā var rīkot ne tikai pludmales volejbolu. Viņi pārstāv ekstremālos sporta veidus un varbūt saskata šeit iespējas sarīkot vēl kādus citus sporta pasākumus. Tas būtu ieguvums gan Latvijai, gan Jūrmalai, jo tas vairs nevienam nav jāpierāda, ka šādu pasākumu uzņemšana un ārvalstu sportistu un viesu piesaistīšana dod ekonomisku labumu.

Bez tam Vīnē tikāmies arī ar Starptautiskās volejbola federācijas prezidentu Ari Grasu, un arī viņš pozitīvi vērtē Latvijas pēdējā laika pieredzi sacensību organizēšanā.

Kā vērtējat pasaules čempionāta norisi Vīnē?
No austriešiem mēs daudz varam mācīties, kā jārīko sacensības pludmales volejbolā. Arī skatītāju interese tika saglabāta līdz pēdējai spēlei, jo finālā vīriešu sacensībās iekļuva mājinieki Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts. Latvijas pārstāvji gan līdz izšķirošajām cīņām nenonāca.

Diemžēl jārunā arī par ne pārāk patīkamām lietām. Divi mūsu pāri Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kā arī Edgars Točs un Rihards Finsters turnīru Vīnē aizvadīja bez trenera. Mārtiņš un Haralds gan no Aigara Birzuļa šķīrās jau pēc sacensībām Olštinā, bet Edgaram un Rihardam Birzulis skaitījās treneris vēl arī pasaules čempionāta laikā.

Vai bija kādas treneru kvotas, vai arī Latvijas Volejbola federācija (LVF) nevarēja nodrošināt trenera klātbūtni katram Latvijas pārim Vīnē?
Arī Aigaram Birzulim tika nopirktas lidmašīnas biļetes un nodrošināta dzīvošana Vīnē, kas LVF izmaksāja vairāk nekā 1000 eiro. Tomēr jau pēc Polijas posma no trenera atteicās Pļaviņš un Regža. Iemesls ir vienkāršs – zaļais pūķis. Labi, ka Haralds viņu ar mašīnu atveda mājās. Pēc atgriešanās no Polijas Birzulis pazuda un uz pasaules čempionātu nedevās. Labi, ka dienas naudu neizmaksājām...

Tāpēc Pļaviņam un Regžam treniņos Vīnē reizēm palīdzēja Andris Šmēdiņš, reizēm – Genādijs Samoilovs, bet Točs un Finsters Vīnē bija bez trenera. Treneris taču ir vajadzīgs! Ne tikai spēlēs, bet arī treniņos – kaut vai bumbas padot. Iespējams, ka ar treneri abi pāri būtu izcīnījuši augstākas vietas.

Vai nebija iespējams sūtīt kādu citu Birzuļa vietā?
LVF nevarēja paredzēt, ka Birzulim kārtējās problēmas ar alkoholu sāksies tieši pirms pasaules čempionāta un viņš uz Vīni nemaz nedosies. Tā nav pirmā reize, kad Birzulim ir šādas problēmas un Latvijas sportisti ārvalstīs paliek bez trenera, turklāt ir jādomā, kā treneri transportēt mājās. Tāds gadījums bija jau pagājušogad, bet LVF par to nerunāja, jo cerēja, ka treneris izdarīs pareizos secinājumus. Tomēr pēc šī gadījuma, kad viņš pievīla sportistus pašās nozīmīgākajās sacensībās, ir skaidrs, ka tā ir slimība, par kuru ir jārunā un kas ir jāārstē. Es novēlu, lai Aigars izārstējas, pirms viņš dodas trenēt Somijas 1. līgas klubu klasiskajā volejbolā. Šāda veida reklāma Latvijas volejbolam nav vajadzīga.

Aigars Birzulis ir arī viens no jaunizveidotās biedrības „Es par volejbolu!” galvenajiem aktīvistiem. Viņš met ēnu uz biedrību, kura sākumā nāca klajā ar labām iniciatīvām. Šobrīd gan biedrības darbība ir kļuvusi destruktīva, un bez skaistiem vārdiem un programmas biedrība neko jaunu Latvijas volejbolam nav devusi – ne sekmējusi volejbola attīstību Latvijā, ne devusi ieguldījumu jaunu sacensību organizēšanā, ne jaunu talantu meklēšanā, ne atradusi kādu sponsoru. Kaut vai bērniem, kas trenējas pludmales volejbolā, sulu nosponsorējusi.

Mēs esam aicinājuši biedrību uz sarunām, jo labas idejas ir arī viņiem. Tomēr viņi nav gatavi sarunām. Viņi tikai kritizē un grauj. Es nebaidos teikt šos vārdus – biedrība ar Kasparu Timermani, Aigaru Birzuli un Gati Olti priekšgalā dara visu, lai kaitētu volejbolam Latvijā. Re, pie kā mēs nonācām, runājot par pasaules čempionātu, taču šobrīd es kā LVF valdes loceklis klusēt vairs nevaru.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

1 2 45 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2017-08-09 22:06, pirms 7 gadiem
Treneris ir vajnīgs...nau šaubu, bet iznest to pubkiski ir vienkārši pretīgi. Īsti veči tā nedara.

  +8 [+] [-]

, 2017-08-09 22:18, pirms 7 gadiem
pipec šitā pateikt, jomajo

 +11 [+] [-]

, 2017-08-09 22:39, pirms 7 gadiem
Pretīga LVF rīcība un SC arī kā dzeltenā tenku lapele publicē visu, ko šiem iepūš ausīs. Tad vajadzēja paprasīt Birzuļa komentāru, lai būtu objektīvi. Šis jau ir īstu čekistu dabā, jūtot deguma smaku, LVF izrīkojās ļoti netīri. Birzulis pat ar savu dzeršanu LV volejbolam ir vairāk izdarījis,kā kaut kāds Mežulis. Šeit LVF visā savā godībā.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-09 22:43, pirms 7 gadiem
Njā, ko tādu stāstīt publiski.. skaidrs, ka federācijā novienojās par jautājumu "Birzulis neērts ar savām aktivitātēm", novienojās par komunikācijas plānu, redz, alkoholiķim iet ciet. Reāli federācija ir sapuvusi, sistēmas nav, pat tas pats beach voļļuks jau ir sapists, jo uz panākumiem nekāda sistēma nav uzcelta

  +3 [+] [-]

, 2017-08-09 22:45, pirms 7 gadiem
Jautājums, kā tas ietekmēja Mārtiņa un Haralda sniegumu pēdējās Polijas spēlēs? Tagad jau gribēsies visu vilkt kopā. Lai gan pusfināls bija tajā pašā vakarā pēc ceturtdaļfināla.

Katrā ziņā, jāvēl Aigaram veselību, izturību un panākumus grūtajā cīņā.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-09 22:46, pirms 7 gadiem
Pēc šāda gājiena no federācijas puses EČ Jūrmalā principa pēc neapmeklēšu. Galvenais ka neviens žurnālists viņiem neko neprasīja, paši rakstu uzcepa, lai visi uzzinātu kāds ''ļaunums'' ir Birzulis.

 +10 [+] [-]

, 2017-08-09 22:55, pirms 7 gadiem
Aicinu visus, kuri apmeklēs Jūrmalas turnīru, parādīt savu attieksmi pret šo sapuvušo iestādi, līdzko uz laukuma parādās kāds no šīs federācijas pārstāvjiem.

  +7 [+] [-]

, 2017-08-09 23:01, pirms 7 gadiem
Apžēlojies, vai tiešām!? Viens jautājums/atbilde par volejbolu, pārējais raksts par A.Birzuļa problēmām. Šitam bija jābūt citā mājas lapā, zem citas rubrikas. Tiiiikkkk neprofesionāli...aaaa, kārtējais wanabe žurnālists!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-08-09 23:08, pirms 7 gadiem
Ļoti cienu un augsti vērtēju Aigaru; diemžēl šīs problēmas sakarā viņš ir sagādājis vilšanos daudziem...Runāts ar treneri ir pietiekoši...tapēc šitāds blieziens pa pieri varbūt arī nekaitēs...sliktāk jau nebūs...

  +5 [+] [-]

, 2017-08-09 23:10, pirms 7 gadiem
Jautājums, kurš bija tas, kas to visu atstāstīja (nostučīja) - Pļaviņš, Regža, Finsters vai Točs? Kauns LFV, attiecīgajiem spēlētājiem -ziņnešiem (stukačiem) un SC žurnālistiem, un nolaisties līdz dzeltenās preses līmenim. Šis raksts kopumā liecina, par attiecīgo personu inteliģences trūkumu! Birzulim novēlu visu to labāko!

  +4 [+] [-]

, 2017-08-09 23:21, pirms 7 gadiem
Lai nu kam, bet šīs federācijas darboņiem jau nu vismazāk vajadzētu kaut ko pārmest Birzulim, lai arī viņam ir problēmas, bet salīdzinājumā ar federācijas šeptētājiem, viņš savu darbu cenšas izdarīt pēc labākās sirdsapziņas!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-09 23:24, pirms 7 gadiem
Tik jēls un gļēvs uzbrukums no LVF puses, trūkst vārdu! KAUNS, reāls kauns. Bërnudārza līmenis, tik zemu nolaisties. Ja arī tā bija/ir ar Aigaru, tad tā tās lietas noteikti nedarās.

  +7 [+] [-]

, 2017-08-09 23:27, pirms 7 gadiem
Ar sievu taisijāmies apmeklēt Jūrmalas turnīru, pēc šī raksta nezinu vai TV pat ieslēgšu, LVF neko kā tikai drāmas burt nemāk, būtu vienreiz sākuši kko volejbola un tā sistēmas labā darīt. Publisks fui LVF.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-09 23:47, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Ko jūs aizstāvat? Viesnīcās ārzemēs izdzer mini bāru, tad odekolonu. Kauns pa visu ģīmi, kauns Latvijai.
Tiešām tik traki?

  +7 [+] [-]

, 2017-08-09 23:51, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: Tiešām tik traki?
Traki jau ir, tikai tas nav jānes ielās, ibiorio!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-10 00:01, pirms 7 gadiem
Pasūtījuma raksts, kur ir ņemts vērā tikai vienas puses viedoklis!
P.s. SC raksti, ar katru dienu paliek aizvien nožēlojamāki!

  +4 [+] [-]

, 2017-08-10 00:12, pirms 7 gadiem
Pūķis ir daudzu letiņu problēma.
Gan puiši labi zināja Aigara spēju satikt pūķi. Bet labāka tāpat nav.
Tāpat Aigars ir sasniedzis milzum daudz.

LVF ar šo rakstu domā, ka pacēla savu reputāciju?!?!? Piemeta vēl vienu akmeni savā kaklā ceļā uz Mariannas dziļvagu.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-10 00:22, pirms 7 gadiem
Kaa var taa pateikt.. neprofesionalitaates kalngals

  +3 [+] [-]

, 2017-08-10 05:10, pirms 7 gadiem
Es apbrīnoju Krišu. Sarakstīt tādu "čerņu" - tas ir jāprot.
Lai vai kāda būtu mana līdzšinējā noskaņa par LVF, šobrīd valde raisa vienīgi grēmas.
Nav stāsts par pūķi, bet gan par punktu, par kuru zemāk nav kur - apspriežot personu X vai Y - nepieļaujot tās viedokli un mēģinot diskreditēt pārmaiņu realizēšanu.. Nožēlojami. Skumji.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-10 05:56, pirms 7 gadiem
Šis bija pretīgi un gļēvi!Jums federācijai nevajadzētu aizmirst, ka cilvēks kuru Jūs pašlaik noliekat, ir ļoti "vainojams" pie Latvijas visu laiku augstākā sasnieguma pludmales volejbolā uz kā panākumiem jūs vēljoprojām sildat savas dirs.. . Atšķirībā no Jums, es jums daudz ko varētu pateikt arī acīs. Arī man ir no veciem laikiem šis tas iekrājies, bet es jums to teiktu acīs. Kā vecis pret veci, nevis kā mīzaltakas aiz muguras uzcep rakstu. tā tās lietas nekārto. Fui jūsu vecākiem, ka nav to jums iemācījuši. Pretekļi.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 08:34, pirms 7 gadiem
Jā, SC paliek aizvien dzeltenāks un iespaidojamam. Tā tas bija saistībā ar Lipmanu un Kļaviņu (nomelnošana visos veidos), ar Indriksonu un Koziolu (pārmērīga idealizācija). Tagad arī. Katram var gadīties klupiens, bet atspoguļot šādi ir vienkārši nesolīdi, Kriš Upeniek! Būtu interesani uzzināt, ko Latvijas volejbola labā ir darījis tāds Ainārs Mežulis? Vai tikai sildījies Birzuļa panākumu gaismā...

  +3 [+] [-]

, 2017-08-10 09:03, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Jā, SC paliek aizvien dzeltenāks un iespaidojamam. Tā tas bija saistībā ar Lipmanu un Kļaviņu (nomelnošana visos veidos), ar Indriksonu un Koziolu (pārmērīga idealizācija). Tagad arī. Katram var gadīties klupiens, bet atspoguļot šādi ir vienkārši nesolīdi, Kriš Upeniek! Būtu interesani uzzināt, ko Latvijas volejbola labā ir darījis tāds Ainārs Mežulis? Vai tikai sildījies Birzuļa panākumu gaismā...
Ir zināms kāds Saeimā sēdošs zaļzemnieku pārstāvis no volejbola mazpilsētas Smiltenes, kuram sieva aizvadītajā gadā "uzdāvināja" 20.000 eiro. Liels voleja speciālists!

     [+] [-]

, 2017-08-10 09:21, pirms 7 gadiem
Neviens nav kļuvis labāks, ja ir nolicis citus!
Problēma pastāv, bet tā nav jārisina publiski!
Visur bīčs, bet kas notiek ar klasisko voli?

  +6 [+] [-]

, 2017-08-10 09:29, pirms 7 gadiem
Nešaubos, ka pēc šāda raksta pārpublicēšanas sportacentrs saņems ļoti labu finansiālu piešprici no LVF. Apsveicu! Līnija jāietur - nauda nesmird.

 +11 [+] [-]

, 2017-08-10 09:30, pirms 7 gadiem
Un Krišam Upeniekam - vai tiešām grūti kaut uz mirkli ieslēgt smadzenes un redzēt kopbildi?

  +5 [+] [-]

, 2017-08-10 09:37, pirms 7 gadiem
Nez, vai ar šo sportacentra čaļi nopelnīja biļetes VIP zonā, vai atmetīs paroasto mirstīgo biļetes?

Kaut kā pagājušajā gadā neredzēju rakstu par alco patēriņu Major posmā VIP teltī - Sausnīša sarkanais deguns un konjaka tempšana ir tā īstā volejbola reklāma, par ko, nez kāpēc neviens neraksta.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-10 09:47, pirms 7 gadiem
A kas ir, te melots kaut kas ir, vai kā? Es vnk nezinu, tāpēc jutāju.
Citādi sāk likties, ka te kaut kāds alkoholisma kults. Dzērājs jāaizstāv, bet tie, kas par to izstāsta, ir nelieši un stučītāji.

     [+] [-]

, 2017-08-10 09:58, pirms 7 gadiem
Nožēlojami. Ja tas bija lielais trumpis Federācijas rokās, ko izmisuma situācijā izšaut, tad man tiešām žēl..laikam jau pilnīgi visus, kurus šī tēma skar.
bet nu, kā saka, kas bailīgs, tas vainīgs

     [+] [-]

, 2017-08-10 10:03, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: A kas ir, te melots kaut kas ir, vai kā? Es vnk nezinu, tāpēc jutāju.
Citādi sāk likties, ka te kaut kāds alkoholisma kults. Dzērājs jāaizstāv, bet tie, kas par to izstāsta, ir nelieši un stučītāji.
Es vnk nezinu, tāpēc jutāju, bet komentēt varu, ja???? Ja jau runājam par dzērājiem, tad miniet arī attiecīgās federācijas valdes sīņus!

  +9 [+] [-]

, 2017-08-10 11:20, pirms 7 gadiem
Kolhozā ir brigadieris, zelta rokām, plānu pārpilda. Priekšnieks laimīgs, saņem goda rakstus, uzlavas. Vienīgais brigadieris,maita, dzer! Nākas šat tad aizvest mājās, iedot brivdienu, bet viņš ir atpakaļ un atkal jau plāns pārpildīts un viss ir čībās.
Kādu dienu, brigadieris sadomā uzrakstīt kļauzu, un nevis prasa ordeni, bet stāsta, ka traktorams nav rezerves daļu, garāžai jumts tek u.t.t. Varētu plānu pārpildīt, bet kolhoza priekšsēdētājs ņifig negrib neko darīt, domāts - uzvilkt gumijniekus, pastumt traktoru, paņemt instrumentus un salabot jumtu.
Ko darīt? Nemsim un to brigadieri pieliksim pie kauna tāfeles, vai visi redz, kāds tas brigadieris dzērājs....

Laipni lūdzu Padomju Latvijā.

"Tomēr jau pēc Polijas posma no trenera atteicās Pļaviņš un Regža. Iemesls ir vienkāršs – zaļais pūķis." Žurnālist! Ja Tu esi žurnālists. Pļaviņa/Regžas komentāru studijā.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-10 11:26, pirms 7 gadiem
Upenieks,Mežulis divi klauni.šitā volejbola treneri izsmiet.Trūkst vārdu

  +2 [+] [-]

, 2017-08-10 12:28, pirms 7 gadiem
Kas nepatīk, "darbagald"? Ko es tādu lieku nokomentēju, interesanti zināt? Es saku, JA IR TAISNĪBA rakstītais, tad drīzāk izbrīna, kā visi ar putām uz lūpām aizstāv alkoholiķi. Ja nav taisnība, tad cita runa, protams.
Tad tas tagad skaitās vainu mīkstinošs apstāklis, kā kaut kādā tur valdē kāds čuvaks arī dzer?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-10 12:41, pirms 7 gadiem
Cienījamais un mīlētais treneris TAUTĀ, SPORTISTOS! Problēmas ir katram cilvēkam, tās var atrisināt, neko neredzu neiespējamu. Žēl, ka tā izrīkojas ar cilvēku publiski - kauns un negods . Mani mīļie, ko Jūs dalāt - trenera nopelnus, medaļas, slavu, vai vienkārši viņš ir neērts? Ir daudz cilvēciskākas attieksmes, kā pateikt cilvēkam par viņa problēmām, noslēpjot, noklusējot, lai citi nedzird un neredz. Esat nomelnojuši ne tikai treneri, bet arī viņa sportistus. Vai nebaidāties, ka kādreiz vajadzēs atbildēt.... priekšā? Cienījamais trener, un viņa ģimene - pasmaidiet par šo, no sirds izsmejaties, viss nokārtosies.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-10 13:33, pirms 7 gadiem
Puertoriko rakstīja: Kas nepatīk, "darbagald"? Ko es tādu lieku nokomentēju, interesanti zināt? Es saku, JA IR TAISNĪBA rakstītais, tad drīzāk izbrīna, kā visi ar putām uz lūpām aizstāv alkoholiķi. Ja nav taisnība, tad cita runa, protams.
Tad tas tagad skaitās vainu mīkstinošs apstāklis, kā kaut kādā tur valdē kāds čuvaks arī dzer?
Ja treneris ir tik briesmīgs un neuzticams, un LVF jau sen zināja par viņa problēmām, tad kāpēc viņi ar viņu strādā un maksā viņam kaut ko? Sanāk, ka viņi ir izgājuši uz risku, bet risks nav attaisnojies. Ja viņi tagad ir sadomājušies treneri gremdēt, lūdzu, bet uzņemieties paši arī atbildību par saviem lēmumiem! Atkāpieties, nevis tupi nogrūdiet grēkāzi no kraujas!
1 2 45 komentāri