Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā triumfē Agata un Barbara, viss pjedestāls brazīlietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pasaules čempionātā triumfē Agata un Barbara, viss pjedestāls brazīlietēm
Barbara de Freita
Foto: FIVB

Šodien pasaules čempionātu pludmales volejbolā noslēgušas dāmas, visu goda pjedestālu aizņemot Brazīlijas volejbolistēm. Par pasaules čempionēm kļuva šīs sezonas līderes Agata Bednarčuka un Barbara de Freita, kuras finālā ar 2-0 (21:18, 22:20) uzveica Taianu Limu un Fernandu Alvešu.

Spēle par 3. vietu

Vācietes Katrīna Holtvika un Ilka Zemmlere labāko četriniekā iekļuva kopā ar trīs Brazīlijas duetiem. Ja vakar pusfinālā vācietes pārliecinoši piekāpās Taianai Limai un Fernandai Alvešai, tad šodien par bronzu vajadzēja cīnīties ar otra pusfināla neveiksminiecēm Žulianu da Silvu un Mariju Antonelli, kuras uzskatāmas arī par drošām šī mača favorītēm, neskatoties uz to, ka iepriekšējās trīs savstarpējās spēlēs uzvaru svinējušas vācietes.

Spēle sākās ar divām neprecīzām servēm, bet tad divus punktus pēc kārtas guva Žuliana da Silva no kuriem vienu ar eisu. Tālāks izrāviens no Brazīlijas dueta puses nesekoja. Vācijas duets spēja divreiz atspēlēt divu punktu deficītu, un atjaunot neizšķirtu (7:7). Vācijas pludmales volejbolistes līdz tehniskajam pārtraukumam turējās minimālā vadībā, bet tad zaudēja divus punktus, atkal nonākot iedzinējos (10:11).

Līdzīga cīņa turpinājās vēl ilgāku laiku, bet tad ar neatlaidīgu cīņu Da Silva un Antonelli veica nelielu izrāvienu, iekrājot divu punktu pārsvaru (16:14). Tiesa Antonelli ātri pieļāva kļūdas, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam. Cīņa punkts punktā ritēja līdz pat seta beigām, minimālā vadībā atrodoties Holtvikai ar Zemmleri. Brazīlietes atspēlēja trīs setbumbas līdz Da Silva ar bloku deva vienu Brazīlijas pārim. Vācietes to atspēlēja un ieguva ceturto setbumbu. Zemmlerei izdevās nobloķēt pretinieces uzbrukumu, atnesot panākumu ar 25:23.

Otrais sets sākās ar brazīliešu kļūdām un 2:0 vadību Vācijas duetam. Vācietēm bija visas iespējas iegūt arī trīs punktu pārsvaru, bet tā vietā brazīlietes ar labu spēli aizsardzībā panāca 6:4. Spēle gan turpināja ritēt kā pa viļņiem. Vācietes nepieļāva nonākšanu lielos iedzinējos, atspēlējās un turpināja cīņu par uzvaru arī otrajā setā. Tehniskajā pārtraukumā minimālā vadībā devās brazīlietes, bet pēc tā Vācijas duets atjaunoja vadību (12:11). Līdz seta izskaņai cīņa ritēja punkts punktā, kad brazīlietēm izdevās salauzt Vācijas spēlētāju pretestību, ievedot spēli trešajā setā - 21:18.

Trešo setu ļoti pārliecinoši sāka Brazīlijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:1. Vācietes nedomāja tik viegli padoties un atspēlēja trīs punktus (5:5). Tas gan bija arī viss. Brazīlietes izvirzījās vadībā ar 9:6, kam sekoja medicīniskais pārtraukums, jo palīdzība bija jāsniedz Katrīnai Holtvikai, kurai radās problēmas ar muguru. Pēc pārtraukuma Holtvikai bija lieliska iespēja izvirzīt savu komandas biedri uzbrukuma pozīcijā un samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, bet tā vietā pretinieces atjaunoja trīs punktu pārsvaru (10:7). Nekādi brīnumi šajā spēlē vairs nenotika, kas nozīmēja, ka uz goda pjedestāla būs trīs Brazīlijas dueti. Žuliana da Silva un Marija Antonelli izcīnīja uzvaru bronzas mačā ar rezultātu 2-1 (23:25, 21:18, 15:9).

Fināls

Pasaules čempionāta finālā tikās divi Brazīlijas pāri, kuriem izdevās uzvarēt pusfināla cīņās. Pārliecinoši finālā iekļuva Taiana Lima un Fernanda Alveša, bet Agata Bednarčuka un Barbara de Freita aizvadīja jau daudz sīvāku maču.

Spēle par pasaules čempionu titulu sākās ar 4:1 izrāvienu Limas un Alvešas izpildījumā. Nākamos trīs punktus guva Agata ar Barbaru, vēlreiz apliecinot sieviešu pludmales volejbola dinamiku (4:4). Turpinājumā pāri punktus guva pārmaiņus līdz Lima un Alveša ieguva iniciatīvu un atjaunoja trīs punktu pārsvaru īsi pirms tehniskā pārtraukuma (11:8). Pēc nelielās atpūtas rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, bet Agata ar Barbaru nedomāja padoties, piespieda pretinieces kļūdīties un ātri samazināja deficītu (12:13). Drīz vien rezultāts kļuva arī neizšķirts, sākoties izšķirošajiem notikumiem pirmajā setā. Pirmās pie divu punktu pārsvara tika Agata ar Barbaru, izvirzoties vadībā ar 19:17. Lima ar Alvešu nespēja atspēlēties, pašreizējām Pasaules kausa kopvērtējuma līderēm uzvarot setu ar 21:18.

Cik labi tika noslēgts pirmais sets, tikpat labi iesākts otrais. Agata un Barbara ātri izvirzījās vadībā ar 7:4, ieliekot labus pamatus turpmākajai cīņai. Trīs punktu pārsvars saglabājās līdz pat tehniskajam pārtraukumam, Agatai ar Barbaru soļojot pretī zelta medaļām (12:9). Seta otrajā pusē Lima un Alveša nekādi nespēja lauzt cīņas gaitu. Spēle ritēja punkts punktā līdz seta izskaņai, kad rezultāta starpība beidzot saruka līdz minimumam. Pie rezultāta 19:20 volejbolistes nospēlēja ļoti garu, fantastisku izspēli, kas beidzās ar Alvešas gūto punktu (20:20). Pēc šīs smagās izspēles Lima raidīja bumbu tīklā, bet jau nākamajā izspēlē Barbara pielika punktu šim setam, spēlei un visam turnīram - 22:20.

Līdz ar to par pasaules čempionēm pludmales volejbolā kļuva šīs sezonas līderes Agata Bednarčuka un Barbara de Freita, otrajā vietā atstājot Taianu Limu un Fernandu Alvešu, bet trešā vieta Žulianai da Silvai un Marijai Antonelli.

     [+] [-]

, 2015-07-04 23:35, pirms 9 gadiem
izspēle pie otrās mačbumbas vnk BOMBA!

Visādi citādi - loģisks iznākums.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-05 00:02, pirms 9 gadiem
Ko es redzeju. Tikai smukus dibenus

  +2 [+] [-]

, 2015-07-05 00:03, pirms 9 gadiem
dcws, 2015-07-03 23:16, aizvakar
1.Brazil
2.Brazil
3.Brazil

Traapiits!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja