Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovam/Gabdulļinam turnīrs Hāgā noslēdzas ar zaudējumu turkiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovam/Gabdulļinam turnīrs Hāgā noslēdzas ar zaudējumu turkiem
Mihails Samoilovs uzbrukumā. Foto: FIVB

Hāgā notiekošo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu ar zaudējumu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Latvieši cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā ar 1-2 (14:21, 21:14, 10:15) piekāpās turkiem Muratam Giginoglu un Volkanam Gogtepem, paliekot 25. vietā.

Pēc iekļūšanas pamatturnīrā Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins šorīt pamatīgi pabojāja nervus titulētajiem tautiešiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuriem zaudēja vien spraigā trīs setu cīņā. Tas nozīmēja cīņu par palikšanu turnīrā un vietu izslēgšanas spēlēs pret turkiem Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepi, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās krieviem Taram Miskivam un Valērijam Samodajam, kuri jau iekļuvuši astotdaļfinālā, pārspējot Samoilovu un Šmēdiņu.

Spēli labāk sāka turki, ātri iegūstot trīs punktu pārsvaru. Samoilovs ar labu servi sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet divas Gabdulļina kļūdas serves uzņemšanā atmeta Latvijas duetu atpakaļ. Pie rezultāta 5:10 jau vajadzēja ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma uz Gogtepes kļūdu rēķina izdevās atspēlēt trīs punktus, bet tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets tāpat devās iedzinēju lomā ar rezultātu 9:12.

Pēc pārtraukuma situāciju uzlabot neizdevās. Pieredzējušie un neatlaidīgie turki, kuri nereti sagādā problēmas augstākās klases pāriem, šajā setā dominēja, iegūstot arī septiņu punktu pārsvaru (19:12). Pārējais jau vairs bija tikai formalitāte, Samoilovam un Gabdulļinam zaudējot pirmo setu ar rezultātu 14:21.

Otrā seta sākumā Latvijas duets jau spēlēja labāk, izvirzoties vadībā ar 5:2. Pēc Gabdulļina izpildītā eisa rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, kas deva cerību uz atgūšanos pēc neveiksmīgā pirmā seta. Nākamajās izspēlēs Gogtepe parādīja sevi no labākās puses aizsardzībā, bet Giginoglu blokā, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Atspēlēšanos pārtrauca Samoilovs, kurš atzīmējās ar ļoti labu servi, kas ļāva atjaunot drošāku vadību (9:6). Turki paņēma pārtraukumu, bet nespēja atgūt labo sniegumu. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem (13:8).

Pēc pārtraukuma turki divus punktus atspēlēja, bet tad sekoja vairākas Gogtepes kļūdas uzbrukumā, kā arī nespēja apspēlēt Gabdulļinu pie tīkla. Otrā seta liktenis izšķīrās tikpat ātri kā pirmā, latviešiem iekrājot astoņu punktu pārsvaru (18:10). Seta izskaņā latviešiem piezagās pāris kļūdas, bet tas neliedza gūt pārliecinošu revanšu ar 21:14.

Trešo setu ar bloku sāka Giginoglu, bet nākamajās trīs izspēlēs veiksme uzsmaidīja latviešiem (3:1). Pārsvaru ilgi noturēt neizdevās, jo pēc garas izspēles turkiem tomēr izdevās atspēlēties (4:4). Turki atguva vadību pēc Gabdulļina slikti paņemtās serves, bet vēlāk Giginoglu izdevās viņam uzlikt arī bloku, panākot divu punktu pārsvaru. Nekur nepalika arī vēl viens punkts, kas pie rezultāta 6:9 latviešiem lika ņemt pārtraukumu. Tas situāciju neuzlaboja, turkiem turot iegūto pārsvaru. Seta izskaņu Turcijas pāris nospēlēja droši, kas lika Samoilovam un Gabdulļinam zaudēt spēlē ar 1-2 (14:21, 21:14, 10:15).

Līdz ar to Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, turnīru pabeidzot 25. vietā, par ko nopelnīja 240 ranga punktus un 2000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-04 19:53, pirms 5 gadiem
Noskatijos visu spēli no i to do!
Nebija ne vainas!
Par Samoilovu jaunāko nebija īsti kur piekasīties. Serve ļoti laba, aizsardzība ne vainas, cēliens labs! Darija, kas jādara.
Par Gabduļinu. Tāda sajūta ka jāvelk paralēles ar Alisonu (Mamutu).
Skaldi un valdi. Uzbruks kā ar āmuru, bet nu pārējais... ir kur pielikt. Servīte neinteresanta, servju uzņemšana nav komentāru (bēdu ieleja), bloks (nu nekāds).
Kopumā spēle patika, ir kur pielikt un augt. Gribēsies redzēt kas notiks ārā, un kad spēlēts tiks uz Samoilovu jaunāko!

     [+] [-]

, 2019-01-04 19:58, pirms 5 gadiem
Es biju domājis ka Alisons ir visaugstākajā līmenī, vnk Matīsam tas spēles stils un kustība līdzīga kā Mamutam. Tik nedaudz vēl jāpatrenējās!