Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Gabdulļins uzvar un turpina cīņu par vietu pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Gabdulļins uzvar un turpina cīņu par vietu pamatturnīrā
Mihails Samoilovs. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins ar uzvaru sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posma kvalifikāciju Hāgā. Latvieši rakstura cīņā ar 2-1 (17:21, 26:24, 17:15) pārspēja Baltkrievijas duetu, nonākot panākuma attālumā no vietas pamatturnīrā.

Samoilovs un Gabdulļins savu pirmo kopīgo turnīru Pasaules kausa apritē aizvadīja novembra beigās Ļubļanā, kur caur kvalifikāciju izcīnīja piekto vietu vienas zvaigznes posmā. Tagad vajadzēja sevi apliecināt četru zvaigžņu turnīrā, bet vispirms atkal priekšā bija kvalifikācija. Pirmajā kārtā vajadzēja tikties ar baltkrieviem Aleksandru Dzjadko un Pāvelu Pjatrušku. Abi jau minētajā Ļubļanas turnīrā izcīnīja pirmo vietu.

Šo spēli labāk sāka baltkrievi, kuriem līdz tehniskajam pārtraukumam izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru (12:9). Seta otrajā pusē cīņa ritēja līdzīgi, baltkrieviem saglabājot iegūto pārsvaru. Samoilovam izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, bet pēc tam neizdevās gūt ekstra punktu. Tikmēr Baltkrievijas duets palielināja savu pārsvaru līdz četriem punktiem, kas pielika punktu latviešu cerībām uz panākumu pirmajā setā. Tas noslēdzās Latvijas duetam nelabvēlīgi ar rezultātu 17:21.

Otro setu labi sāka Samoilovs, vispirms tehniski gūstot punktu, bet pēc tam ar divām labām servēm sarūpējot vēl divus (3:0). Baltkrievi arī atbildēja ar pāris labām servēm, rezultātam uzreiz kļūstot neizšķirtam. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad labi aizsardzībā nostrādāja baltkrievi, pārņemot minimālu vadību (7:6). Situācija pamainījās pēc Gabdulļina saīsinātās serves, kuru pretinieki ar grūtībām atspēlēja, bet neguva punktu. Nākamajās izspēlēs tiem izdevās revanšēties, bet pirms tehniskā pārtraukuma latvieši atkal ieguva minimālu pārsvaru - 11:10.

Seta otro pusi dueti sāka līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika latvieši (14:12). Vadība nesaglabājās ilgi, kad uzbrukumu neizdevās sekmīgi noslēgt Gabdulļinam, bet to atkal izdevās atgūt. Latvijas duets saglabāja divu punktu pārsvaru līdz pašai seta izskaņai, kad ar pretinieka servi netika galā Gabdulļins (19:19). Baltkrievi atspēlēja divas setbumbas, kad uzbrukumā kļūdījās Samoilovs. Tādējādi nu jau latviešiem vajadzēja atspēlēties, ko izdevās paveikt uzreiz (23:22). Ar lielisku servi Baltkrievijas duetam izdevās atgūt mačbumbas tiesības, bet ar to realizēšanu nesekmējās. Arī baltkrievi ar stabilitāti neizcēlās, kas beidzās ar laimīgu Latvijas dueta uzvaru setā - 26:24.

Trešo setu minimālā vadībā sāka latvieši, bet pēc Gabdulļina sitiena autā vadību pārņēma pretinieki (3:2). Baltkrievijas duets arī ieguva divu punktu pārsvaru, kad sekmīgi izdevās nospēlēt aizsardzībā, atkāpjoties no tīkla. Kādu laiku Latvijas duetam nesekmējās ar atspēlēšanos, bet tad izdevās panākt vēlamo (9:9). Baltkrievi nereti riskēja ar servēm, lai tiktu pie ekstra punktiem, bet vairumā gadījumu tos viegli zaudēja. Samoilovam bija lieliska iespēja izvirzīt Latvijas duetu vadībā, bet viņš raidīja bumbu pretinieka blokā. Tam sekoja nerealizēti uzbrukumi, kas atkal lika nonākt bīstami tuvu izkrišanai (10:13). Latvieši nepadevās, izlīdzināja rezultātu (14:14), bet pēc tam arī izvirzījās vadībā. Baltkrievi zaudēja iniciatīvu un beigās arī maču.

Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins uzvarēja rakstura cīņā ar rezultātu 2-1 (17:21, 26:24, 17:15) un iekļuva kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Tajā latvieši tiksies ar francūžiem Jusefu Krū un Eduāru Rovlandsonu, kuri pirmajā kārtā ar 2-0 (21:11, 29:27) pārspēja austriešus Moricu Kindlu un Florianu Ertlu. Spēles sākums paredzēts plkst. 17:00.

     [+] [-]

, 2019-01-03 10:55, pirms 5 gadiem
ierastie tiešraides linki izbeigušies. varbūt kādam ir zināms, kur skatīties tiešraides pludmales volim?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-03 11:48, pirms 5 gadiem
raimis99 rakstīja: ierastie tiešraides linki izbeigušies. varbūt kādam ir zināms, kur skatīties tiešraides pludmales volim?
Centrālo kortu te var skatīties (tur ir vairāki linki): Мировой Тур 4*, Гаага. Прямая трансляция /...

Bet pārējus kortus, ieskaitot 3. laukumu, kur Sam/Gab aizvadīs savu otro šodienas spēli - diez vai var atrast.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-03 12:24, pirms 5 gadiem
Te ir otrais korts, kur Kravčenoka pēc pusstundas spēlēs Лилияна Фернандез Штейнер (Исп)/Эльза Бакеризо...
Tur atradīsiet arī citus kortus

  +2 [+] [-]

, 2019-01-03 12:28, pirms 5 gadiem
Vajag ierakstīt googlē Мировой Тур 4*, Гаага. Прямая трансляция, un tad diezgan daudz varianti parādās.

     [+] [-]

, 2019-01-03 12:35, pirms 5 gadiem
Vudi rakstīja: Te ir otrais korts, kur Kravčenoka pēc pusstundas spēlēs Лилияна Фернандез Штейнер (Исп)/Эльза Бакеризо...
Tur atradīsiet arī citus kortus
paldies