Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs un Gabdulļins iekļūst Hāgas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs un Gabdulļins iekļūst Hāgas pamatturnīrā
Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Foto: FIVB

Uz patīkamas nots Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posma kvalifikāciju Hāgā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Latvieši sīvā cīņā ar 2-0 (26:24, 21:19) pārspēja pieredzējušos francūžus Jusefu Krū un Eduāru Rovlandsonu, iekļūstot pamatturnīrā.

Pēc uzvaras kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā agri no rīta pār Baltkrievijas duetu otrajā kārtā Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins tikās ar francūžiem Jusefu Krū un Eduāru Rovlandsonu, kuri pirmajā kārtā ar 2-0 (21:11, 29:27) pārspēja austriešus Moricu Kindlu un Florianu Ertlu. Pieredzējušie francūži viennozīmīgi bija šī mača favorīti, bet latviešiem noteikti bija liela vēlme iekļūt pamatturnīrā.

Francijas duets uzreiz izvirzījās vadībā ar 2:0, bet latviešiem tikai nedaudz pietrūka, lai uzreiz panāktu neizšķirtu. Tā vietā francūži guva vēl divus punktus, panākot 4:1. Latvijas duetam atkal radās lieliska iespēja panākt neizšķirtu, bet garā izspēlē pārāki izrādījās Francijas pludmales volejbolisti. Ar trešo piegājienu tomēr rezultāts kļuva neizšķirts 5:5. Latvieši bija uz viļņa, kad pēc Samoilova lieliskās serves Gabdulļins atspēlēto bumbu varēja pārvērst punktā un divu punktu pārsvarā (8:6). Krū turpināja raidīt bumbas autā, rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (10:7). Latvieši pilnībā dominēja līdz tehniskajam pārtraukumam, atrodoties vadībā ar 12:8.

Pēc pārtraukuma Krū divus punktus atspēlēja, bet Latvijas duets noturēja atlikušo divu punktu pārsvaru. Pēc Gabdulļina eisa rezultāta starpība atkal bija trīs punkti (16:13). Uzreiz sekoja slikta serves uzņemšana, kas maksāja iepriekš iegūto. Galu galā francūžiem izdevās panākt neizšķirtu uz tablo, bet Latvijas duets ņēma pārtraukumu pie rezultāta 16:16. Pēc atelpas atkal kļūdījās Krū, ļaujot latviešiem iegūt tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Tas gan netika nosargāts, Gabdulļinam nespējot realizēt uzbrukumu ar pirmo piespēli. Francūži ieguva arī setbumbu, bet nākamās divas izspēles uzvarēja Latvijas duets (21:20). Seta galotne ievilkās, abiem duetiem mainoties kļūdām. Punktu setam pielika Gabdulļins sekmīgi pieķerot pretinieku blokā - 26:24.

Otro setu labāk sāka francūži, kad Rovlandsons labi nospēlēja aizsardzībā un deva savam duetam 3:1 vadību. Uzreiz pēc tam sekoja latviešu trīs punktu izrāviens, kas ļāva pārņemt vadību. Francūži lielu daļu punktu otrā seta ievadā guva ar neordināriem uzbrukumiem, liekot bumbas tukšajās laukuma vietās, neradot sev lielu piepūli uzbrukumā. Tas gan neliedza latviešiem izvirzīties vadībā ar 8:6. Latvijas duets nosargāja iegūto pārsvaru līdz tehniskajam pārtraukumam, kurā devās pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma Gabdulļins labi pieķēra bumbu blokā, bet Samoilovs to pēc tam izsita autā. Neizmantotā iespēja iegūt trīs punktu pārsvaru brīdi vēlāk pārvērtās neizšķirtā (12:12). Situāciju steidza labot Gabdulļins, kurš ar servi un sekmīgo darbību pie tīkla lika pretiniekiem ņemt pārtraukumu pie rezultāta 15:12. Pēc pārtraukuma latviešiem izdevās paņemt vēl vienu punktu, kas jau bija nopietns pieteikums uzvarai. Francūžiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet pārsvars vēl saglabājās gana drošs. Situācija sašķobījās pēc Krū sekmīgā bloka, bet tāpat seta izskaņā latvieši nosargāja uzvaru ar rezultātu 2-0 (26:24, 21:19).

Līdz ar to Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins iekļuva Hāgas četru zvaigžņu posma pamatturnīrā, kas sāksies rīt. Vēl pamatturnīrā spēlēs arī Mihaila vecākais brālis Aleksandrs Samoilovs pārī ar Jāni Šmēdiņu.