Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā startēs pieci Latvijas peldētāji

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules čempionātā startēs pieci Latvijas peldētāji
Uvis Kalniņš
Foto: swimming.lv

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā sācies pasaules čempionāts peldēšanas sporta veidos, kurā piedalās rekordiels valstu skaits (189). Latviju šajā čempionātā pārstāvēs pieci peldētāji - Aļona Ribakova, Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Jānis Šaltans un Uvis Kalniņš.

Latvijas peldētāji nespēja izpildīt pasaules čempionāta A normatīvus, taču vairāki sasniedza B normatīvus. Pasaules čempionāta katrā disciplīnā ar B normatīvu attiecīgo valsti var pārstāvēt tikai viens. Līdz ar to Latvijas izlases sastāvu noteica Latvijas Peldēšanas federācija.

Kā pirmais no Latvijas pārstāvjiem uz starta izies Nikolajs Maskaļenko, kas čempionāta pirmajā dienā startēs 100m brasa peldējumā. Turpmākajās dienās Maskaļenko startēs arī 50m brasa priekšsacīkstēs. Dienu vēlāk savus pirmos startus aizvadīs Jānis Šaltāns un Aļona Ribakova, kas attiecīgi startēs 100m uz muguras un 100m brasā. Šaltāns kāps uz starta pjedestāla arī 50m uz muguras un 100m brīvajā stilā, savukārt Ribakovai otrais starts paredzēts 200m brasā.

200m brasā distancē čempionātā startēs arī jaunais Daniils Bobrovs, kuram šī būs debija pasaules čempionātos. Bobrovam starts paredzēts 6. augustā.

Savukārt valmierietis Uvis Kalniņš pasaules čempionātu Kazaņā aizvadīs ar startiem 200m un 400m kompleksajos peldējumos, kas sacensību kalendārā ir iekļauti attiecīgi 5. augustā un 9. augustā.

Čempionāta noslēdzošajā dienā Latvijas izlase tiks pārstāvēta arī kādā no stafešu disciplīnām. Čempionāta noslēdzošajā dienā mūsu izlases vīriešu kvartets startēs 4x100m kombinētajā stafetē.

Peldēšanas sacensības, kas norisināsies speciāli konstruētos peldbaseinos Kazaņas futbola stadiona teritorijā, sāksies 2. augustā un ilgs līdz 9. augustam. Astoņu sacensību dienu laikā kopumā tiks izcīnīti 42 medaļu komplekti, bet Latvijas sportisti izies uz starta 12 individuālajās distancēs, kā arī 4x100m kombinētajā stafetē.

Izmantotie resursi:
www.kazan2015.com
www.swimming.lv