Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ribakovai 34. vieta 200 metros brasā Eiropas čempionātā

Ribakovai 34. vieta 200 metros brasā Eiropas čempionātā
Aļona Ribakova
Foto: swimming.lv

Latvijas peldētāja Aļona Ribakova šorīt Eiropas čempionātā Londonā ierindojās 34. vietā 200 metru brasa peldējumā.

Aļona Ribakova priekšsacīkstēs startēja otrajā peldējumā, kurā ar rezultātu divas minūtes un 35,18 sekundes ieguva sesto vietu astoņu sportistu konkurencē, bet kopvērtējumā viņa ieņēma 34. vietu 39 finišējušo sportistu vidū. Pusfinālam kvalificējās 18 labākās peldētājas.

Ribakova no sev piederošā Latvijas rekorda (divas minūtes un 31,52 sekundes) atpalika par vairāk nekā trīsarpus sekundēm.

Latviju vienās no lielākajām Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām pārstāv septiņi sportisti – Ribakova, Gabriela Ņikitina, Kristina Silvia Šteina, Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs un Pāvels Vilcāns. LPF kvalifikācijas normatīvus startam čempionātā bija izpildījis arī Arturs Pesockis, tomēr viņa dalība ir atsaukta sportista traumas dēļ.

Latvijas delegāciju šajā čempionātā pavada trīs treneri - Jeļena Solovjova un Germans Jakubovskis un Sergejs Kiseļovs, savukārt sacensību tiesnešu rindās pirmo reizi šāda mēroga sacensībās Latviju pārstāvēs divi delegāti – Aivars Platonovs un Ģirts Treiguts.