Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Aicina piedalīties Nakts Peldējumā

Krišs Upenieks

Šī gada 11. decembrī no plkst. 20.00 RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies vienreizēja akcija ”Nakts Peldējums” - Latvijā vēl nebijis notikums, kas apvienos visus peldēšanas entuziastus un aktīvā dzīvesveida piekritējus.

Kā stāsta idejas autori un pasākuma iniciatori - Latvijas Peldēšanas Federācija -, galvenais vadmotīvs šī pasākuma norisei ir atgādināt par peldēšanu kā veselīgu un aktīvu fizisko nodarbi, taču, lai tas gada tumšajos mēnešos spētu ieintriģēt, speciāli šim notikumam tiek domāts par īpašu baseina izgaismojumu, kas peldētājiem un arī skatītājiem padarīs šo pasākumu par vizuāli baudāmu un neaizmirstamu pieredzi.

Nav aizmirsts arī par sportisko garu, jo šīs nakts peldējums ietver gan visu celiņu kopsummā garākās kolektīvi nopeldētās distances rekorda uzstādīšanu, gan arī katra peldētāja individuāli fiksēto rezultātu.

Lai reģistrētos, dalībniekam ir jādodas uz Nakts peldējums | 11. decembris, RTU Ķīpsalas..., kur jāizvēlas distance un vēlamais starta laiks. Ātrums un meistarība nav svarīga - piedalīties var ikviens. Galvenais, lai sirdī valda peldētprieks. “Nakts Peldējuma” ietvaros klātesošie varēs arī uzzināt plašu informāciju par un ap peldēšanu. Būs iespēja uzklausīt nozares profesionāļus, kuri iepazīstinās ar peldēšanas nozīmi un ietekmi uz cilvēka veselību, stāju, kā arī uz fizisko un garīgo attīstību.

LPF prezidents Kaspars Pone saka: "Ja par kamanām jādomā vasarā, tad gribētos vilkt paralēles, un, lai arī tas var izklausīties skaudri, tomēr statistika nelaimes gadījumiem vasarā uz ūdens ir nepielūdzama. Šis pasākums vērtīgs būs tieši ar to, ka tas sevī ietvers vairākas lietas un interesantā veidā liks aizdomāties par sportisko un sociālo funkciju, drošību uz ūdens un, protams, veselīgu un aktīvu dzīvesveidu."

Lai palīdzētu pildīt "Nakts peldējuma" apņemšanos arī turpmāk, Ķīpsalas peldbaseins pasākuma dalībniekiem piedāvās īpašas cenas baseina un ūdens aerobikas abonementiem. Pasākums tiek rīkots ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Sporta federāciju padomes un RTU Ķīpsalas peldbaseina atbalstu.

Plašāka informācija:
Nakts peldējums | 11. decembris, RTU Ķīpsalas...
facebook.com
Nakts Peldējums (@NaktsPeldejums) | Twitter