Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Rīgā notiks starptautiskas peldēšanas sacensības "Riga Sprint 2015"

Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. novembrī jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā norisināsies starptautiska mēroga sacensības peldēšanā "Riga Sprint 2015", kurās pulcēsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Kanādas. Sacensību translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV ("Lattelecom" Interaktīvās TV 411. kanāls).

Starptautiskais sprinta festivāls „Riga Sprint 2015” vienlaikus ir arī LEN Eiropas čempionāta 25m peldbaseinā kvalifikācijas sacensības, un tajās līdzās labākajiem Latvijas peldētājiem startēs sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un pat Kanādas. Divu dienu garumā par Sprinta čempionāta 28 medaļu komplektiem individuālajās distancēs cīnīsies teju 400 sportistu, tai skaitā Baltkrievijas nacionālās izlases pieaugušo komanda.

„Rīgas Sprints jau otro gadu pulcē ne vien labākos pašmāju sportistus, bet arī kaimiņvalstu izlašu dalībniekus, tai skaitā Eiropas un pasaules čempionātu medaļniekus. Esam priecīgi, ka mūsu sprinta sacensības ir nostabilizējušās Eiropas sacensību kalendārā un pulcē arvien vairāk dalībniekus gan no pašmāju sporta skolām un klubiem, gan ārvalstu federācijām. Šīs sacensības ir jauna tradīcija ar lielu nākotni”, norāda LPF prezidents Kaspars Pone.

Festivāla programma ir sadalīta sacensību priekšpeldējumos jeb kvalifikācijas sacensībās, kas norisināsies rīta sesijā, un finālos, kuros par medaļām cīnīsies seši spēcīgākie sportisti. Stafešu peldējumos labākās komandas tiks noskaidrotas vakara programmas ietvaros.

„Riga Sprint 2015”, kas tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, ir iekļautas Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) un Starptautiskās ūdens sporta veidu federācijas (FINA) sacensību kalendārā.

Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās.

Sacensību translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanāls), portālā Sportacentrs.com, kā arī LPF mājas lapā – Peldēšana | Latvijas Peldēšanas federācija Tiešraides sākums katru dienu 9.30 (priekšsacīkstes) un 18.00 (fināli).

Sacensību norises vieta un laiks:
Rīga, Kr. Barona iela 107. ("Daugavas" sporta nams),
Priekšsacīkstes no plkst. 9.30;
Fināli no plkst. 18.00.