Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas peldētāji labo valsts rekordus Baltijas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas peldētāji labo valsts rekordus Baltijas čempionātā
Arina Baikova ar Baltijas medaļām
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Aizvadītajā nedēļā Lietuvas pilsētā Kauņā notikušais Baltijas valstu čempionāts noslēdzies ar vairākiem spožiem Latvijas sportistu individuālajiem sasniegumiem. 2000. gadā dzimusī Arina Baikova divas reizes laboja valsts rekordu.

Ar izcilu sniegumu Latvijas izlases sastāvā izcēlās jūrmalniece Arina Baikova, kura divas reizes iespēja labot sev piederošo valsts rekordu 100 m uz muguras. Piektdien, 10.aprīlī, sportiste distanci veica 1:04,93 minūtēs, ieņemot trešo vietu, bet sestdien 4×100 metru kombinētajā stafetē viņa savā posmā 100 metrus uz muguras veica 1:04,80 minūtēs. Iepriekšējais Latvijas rekords arī piederēja Baikovai un bija 1:05,06. Jāuzsver, ka šīs ir jau trešās sacensības pēc kārtas, kurās jaunā sportiste ir uzlabojusi valsts rekordu šajā distancē.

Baikovas sniegums kombinētās stafetes pirmajā etapā veicināja Latvijas rekorda krišanu arī stafetē kopumā – Arina Baikova, Aļona Ribakova, Dārta Eleonora Dakse un Gabriela Ņikitina finišēja pēc četrām minūtēm un 19,81 sekundes, tādējādi vairāk kā par divām sekundēm labojot 2013.gadā sasniegto valsts rekordu (4:22,11) šajā distancē.

Ar jaunu valsts rekordu iepriecināja arī vīriešu kvartets – Pāvels Vilcāns, Nikolajs Maskaļenko, Artūrs Pesockis un Ģirts Feldbergs finišēja pēc trīs minūtēm un 47,14 sekundēm. Iepriekšējais rekords bija 3:48,29 sekundes un tika uzstādīts 2012. gadā. Diemžēl Latvijas stafetes kvarteti, par spīti valsts rekordiem, palika pēdējās – trešajās vietās.

Tāpat īpaši jāizceļ Latvijas jauno sportistu Daniila Bobrova un Denisa Komara sniegums, kas sacensībās pirmo reizi peldēja starptautiskās klases sporta meistara normatīva robežās. Bobrovs SKSM normatīvu izpildīja 200m brasa peldējumā (2:16.28), vienlaikus kļūstot par Baltijas valstu čempionu un tikai par nieka tiesu atpaliekot no Valērijam Kalmikovam piederošā valsts rekorda šajā distancē. Bet Komaram SKSM normatīvs 50m brasa distancē (28.37).

Sacensību augstvērtīgāko rezultātu sasniedza rīdzinieks Nikolajs Maskaļenko, kurš uzvarēja 50 metru brasā ar rezultātu 28,01, kas pārvēršot punktu izteiksmē, dod 863 punktus (tā gan nebija olimpiskā disciplīna). Maskaļenko par diviem punktiem apsteidza lietuvieti Andrju Šidlausku, kurš bija pirmais 100 metru brasā ar rezultātu minūtes un 1,45 sekundes.

Sievietēm augstvērtīgākais rezultāts bija mājiniecei Viktei Labanauskaitei par uzvaru 200 metru brasā, kur viņas rezultāts bija līdzvērtīgs 763 punktiem. Otrs labākais rezultāts bija Latvijas peldētājai Aļonai Ribakovai, kura arī startēja 200 metru brasā.

Kopumā Latvijas peldētāji divu dienu sacensībās izcīnīja astoņas uzvaras, pa četrām vīriešiem un sievietēm, bet kopumā tika pie 25 medaļām.

Komandu vērtējumā Lietuva tika pie 315, Igaunija pie 259, bet Latvijai – 201 punkts. Arī jauniešiem Latvijas jaunie peldētāji palika aiz saviem kaimiņiem.

Izmantotie resursi:
www.swimming.lv