Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājam Dūdam vēl viens pasaules rekords vecmeistariem un uzvara EČ

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Peldētājam Dūdam vēl viens pasaules rekords vecmeistariem un uzvara EČ
Pasaules rekordists vecmeistariem Andrejs Dūda. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Jelgavas olimpietis un kluba "Mitau swim" peldētājs Andrejs Dūda Eiropas čempionātā vecmeistariem Romā labojis Eiropas un pasaules rekordu arī 50 metros brīvajā stilā, pievienojot otru kontinenta titulu vecmeistaru grupā.

Iepriekš ziņojām, ka Andrejs Dūda Romā notiekošajā Eiropas čempionātā vecmeistariem labojis Eiropas un pasaules rekordu 50 metros tauriņstilā - 24,32 sekundes. Pēc tam jelgavnieks 50m brīvajā stilā 54 dalībnieku konkurencē uzrādīja ātrāko laiku - 23,20 sekundes, uzstādot vēl vienu Eiropas un pasaules rekordu vecmeistariem 40–44 gadu vecuma grupā un izcīnot otru uzvaru.

"Neslēpšu, mans mērķis bija pārsist rekordu 50 metros tauriņstilā, jo sezonas laikā bija tam pietuvojies un sapratu, ka varētu mēģināt to pārspēt. Līdzšinējais rekords bija 25,0 sekundes, bet es šosezon biju peldējis 25,2 sekundēs," Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" stāsta A.Dūda, neslēpjot gandarījumu par to, ka Eiropas čempionātā līdzšinējo Eiropas un pasaules rekordu izdevies uzlabot diezgan ievērojami. Turklāt savu tuvāko sekotāju Andrejs apsteidza vairāk kā par pusotru sekundi. "Tik kupli pārstāvētās sacensībās ar tādu atmosfēru sen nebiju startējis, tas bija ļoti iedvesmojoši," piebilst peldētājs, norādot, ka uz čempionātu Itālijas galvaspilsētā Romā viņam līdzi devies arī krietns pulciņš atbalstītāju.

Kā informē Latvijas Peldēšanas federācijā, A.Dūdas uzrādītais rezultāts 50 metros tauriņstilā ir trešais visu laiku labākais finiša laiks starp Latvijas sportistiem. Ātrāk ir peldējis vienīgi pats Andrejs un Romāns Miloslavskis. Zīmīgi, ka tieši Romā A.Dūda pirms trīspadsmit gadiem, piedaloties pasaules čempionātā, sasniedza Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā, kas joprojām nav pārspēts – 24,03 sekundes. Šis ir viens no septiņiem A.Dūdam piederošajiem Latvijas rekordiem. Arī 50 metros brīvajā stilā Latvijas rekords pieder A.Dūdam – tas ir 21,98 sekunde. Par sev piederoša Latvijas rekorda pārspēšanu olimpietis gatavs piešķirt naudas balvu 500 eiro apmērā.

Nesen peldētājs A.Dūda nāca klajā ar iniciatīvu, solot naudas balvu peldētājiem, kuriem izdosies pārspēt kādu no septiņiem Andrejam piederošajiem Latvijas rekordiem. Tagad olimpietis apliecinājis, ka ir ne tikai runātājs, bet arī darītājs.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Sporta servisa centrs

  +2 [+] [-]

, 2022-09-04 16:23, pirms 2 gadiem
Uz Parīzi 2024!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:00, pirms 2 gadiem
Ar šādiem rezultātiem viņš noteikti varētu braukt uz OS.

     [+] [-]

, 2022-09-04 21:20, pirms 2 gadiem
Krampis ir!