Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētāji Bobrovs un Baikova pasaules čempionātā ieņem vietas piektajā desmitā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Peldētāji Bobrovs un Baikova pasaules čempionātā ieņem vietas piektajā desmitā
Daniils Bobrovs. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

LETA. Pasaules čempionāta peldēšanā otrajā dienā Latvijas sportisti Daniils Bobrovs un Arina Baikova, startējot attiecīgi 100 metru distancē brasā un 100 metru brīvajā stilā, nespēja pietuvoties saviem labākajiem rezultātiem un ieņēma vietas piektajā desmitā.

Bobrovs 100 metru brasā prieksšacīkstēs finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 1,02 sekundēm, ieņemot 46.vietu 60 sportistu konkurencē. Pusfinālam kvalificējās 16 sportisti, kas peldēja ātrāk par 57,88 sekundēm. Bobrova labākais rezultāts šajā distancē ir par 0,89 sekundēm ātrāks. Čempionāta turpinājumā Bobrovam paredzēts starts divas reizes garākā distancē, kas ir viņa pamatdisciplīna.

Tikmēr Baikovai pasaules čempionāta pirmais starts izvērsās pagalam neveiksmīgi - 100 metru brīvajā stilā sportiste finišu sasniedza pēc 58,27 sekundēm, kas ir teju par trīs sekundēm sliktāk nekā viņas personīgais rekords šajā distancē. Brīvajā stilā uz starta izgāja 63 dalībnieces, bet pusfinālam kā pēdējā kvalificējās sportiste, kas finišu sasniedza pēc 53,32 sekundēm. Baikova summā ieņēma 45.pozīciju.

Rītdien Baikovai paredzēts vēl starts 100 metru kompleksajā peldējumā, savukārt Ģirts Feldbergs, kurš čempionāta pirmajā dienā sasniedza jaunu personīgo rekordu 100 metros, rītdien startēs 50 metru peldējumā uz muguras

Pasaules čempionātā peldēšanā Latviju pārstāv Ģirts Feldbergs, Daniils Bobrovs, Kristaps Miķelsons un Arina Baikova.

Latvijas izlases sportistus šajā čempionātā pavada treneris Germans Jakubovskis un Aļona Fokina, kas pilda delegācijas vadītājas pienākumus.

Izmantotie resursi:
LETA