Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Felpss tomēr varētu piedalīties pasaules čempionātā

Felpss tomēr varētu piedalīties pasaules čempionātā
Maikls Felpss
Foto: AFP/Scanpix

ASV peldētājs Maikls Felpss tomēr varētu piedalīties šovasar paredzētajā pasaules čempionātā, ziņo ESPN. ASV Peldēšanas federācija varētu celt iepriekš noteikto aizliegumu titulētajam peldētājam startēt Kazaņā (Krievija).

Aprīļa sākumā noslēgsies Maikla Felpsa pusgadu ilgā diskvalifikācija, līdz ar to ļaujot titulētajam amerikānim turpināt atgriešanos peldēšanas apritē. Pēc 2012. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pagājušā gada aprīlī atgriezās apritē. Felpsa atgriešanos gan pārtrauca viņa diskvalifikācija, kas bija sekas sportista problēmām ar automašīnas vadīšanu dzērumā.

Pusgada diskvalifikācijas ietvaros gan sākotnēji neietilpa 2015. gada pasaules čempionāts (24. jūlijs – 9. augusts), taču ASV Peldēšanas federācija papildus diskvalifikācijai atņēma Felpsam finansējumu un paziņoja, ka slavenajam sportistam nebūs vietas pasaules čempionātā. Pēdējās ziņas gan liecina, ka amerikāņi ir nedaudz pārdomājuši savu lēmumu un mēģinās rast veidu, kā palīdzēt Felpsam tikt uz Kazaņu.

"Tas ir sarežģīti, taču ir vairāki veidi, kā tas varētu notikt. Vairākām lietām jābūt pārdomātām vai vismaz ņemtām vērā," iespējamo Felpsa dalību pasaules čempionātā komentēja ASV Peldēšanas federācijas izpilddirektors Čaks Vīlgass. Pagaidām gan Felpsa starts Kazaņā ticis pārrunāts tikai ideju līmenī, lai gan atbalstu titulētā sportista atjaunošanai valstsvienībā izteikuši vairāki viņa izlases biedri.

Maikls Felpss ar 22 medaļām ir godalgām bagātākais sportists visā olimpisko spēļu vēsturē. 18 no tām ir zelta medaļas – 2004. gadā Atēnās izcīnīti seši zelti, 2008. gadā Pekinā astoņi, bet 2012. gadā Londonā Felpss tika pie četrām augstākā kaluma godalgām.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports