Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Vīķe sestā pasaules militārpersonu čempionāta vidējā distancē

Andrejs Siliņš

Vīķe sestā pasaules militārpersonu čempionāta vidējā distancē
Laura Vīķe

Ar vidējo distanci vakar Austrijā sākās pasaules čempionāts orientēšanās sportā militārpersonām. Augsto sesto vietu izcīnīja Laura Vīķe. Starp vīriešiem labāko Latvijas karavīru rezultātu uzrādīja Edgars Bertuks, ierindojoties 15.vietā.

Laura Vīķe bija vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu grupā un vidējo distanci veica pa 29:10, kas bija par 2:36 sliktāk nekā sacensību uzvarētāja Jūlija Novikova no Krievijas. Līdz medaļai pietrūka 55 sekundes.

Edgars Bertuks ar laiku 29:24 ieņēma 15.vietu, no uzvarētāja Matiasa Kiburca (Šveice) atpaliekot 2:05. Citiem Latvijas pārstāvjiem tik labi neveicās - Artūrs Pauliņš ierindojās 39., Jānis Kūms 47. un Andris Jubelis 51.vietā.

Orientēšanās sporta izcelsme ir militāra rakstura un prasme navigēt nepazīstamā apvidū ir prasme, kuru novērtē daudzas armijas visās pasaulē. Līdz ar to daudzi pasaules labākie orientieristi ir savu valstu bruņoto spēku sastāvā.

Pasaules militārpersonu čempionāts orientēšanās sportā šodien turpinās ar garās distances sacensībām, bet parīt noslēgsies ar stafeti.