Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jaunajiem orientieristiem Eiropas čempionātā vietas otrajā desmitā

Jaunajiem orientieristiem Eiropas čempionātā vietas otrajā desmitā
Uldis Upītis
Publicitātes foto

Aizvadītas abas individuālās distances Eiropas jauniešu čempionātā, kas no 26. līdz 28.jūnijam norisinās Maķedonijā. Labākie individuālie rezultāti - sprintā Edgars Ustinovs 15.vietā, Endijs Titomers 17.vietā un garajā distancē Uldis Upītis finišēja 14.vietā. Rīt notiks stafetes sacensības.

Eiropas jauniešu čempionātā sacenšas jaunie orientieristi divās vecuma grupās - līdz 16 gadiem un līdz 18 gadiem. Šogad čempionāts norisinās Maķedonijā un vakar tas sākās ar sprinta distanci kalnainajā Strumicas pilsētā, bet šodien turpinājās ar sarežģīti un fiziski ļoti smagu garo distanci.

Interesantas distances ar stāviem skrējieniem augšup un lejup pa kalniem un līdzīgiem ceļu variantiem pa Strumicas pilsētas centru Latvijas izlases jauniešiem pārsvarā sagādāja neatminamas mīklas, bet ar vietām labāko divdesmitniekā iepriecināja Edgars Ustinovs (M16) - 15.vieta - un Endijs Titomers (M18) - 17.vieta. M18 grupā notika īpaši sīva spēkošanās un E.Titomeru no bronzas medaļas šķīra 14 vietas, bet tikai 31 sekunde. Vēl starp labākajiem 30 iekļuva Uldis Upītis M16 grupā.

Garās distances bija izplānotas bez kompromisiem - sarežgītas, ar āķīgu ceļu izvēli un ar pamatīgiem kāpumiem tās laikā. Vislabāk no Latvijas ar šiem izaicinājumiem izdevās tikt galā Uldim Upītim, kuram 14.vieta M16 grupā. No pārējiem starp labākajiem 30 iekļuva vēl tikai Matīss Slikšjānis, kuram 25.vieta M16 grupā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


Uzvarētāji "Garmin" 6h Klāvs Stankēvics un Pēteris Grīviņš. Foto: Xevents.

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam

Kamēr Rīgas centrā ar pirmos sacensību dienu jau sācies lielā Rimi Ŗīgas maratona bums, tikmēr daudzi skriešanas un orientēšanās cienītāji izbaudīja apvidu un sacensību garšu “Pilsētas leģendas” rogaininga seriāla trešajam posmam “Baložu kūdras bānīša rogainingā”, ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu un kur vadošā komanda garākajā “Garmin” 6h distancē atkal bija tuvu, bet tomēr nesasniedza maksimālo 200 punktu robežu.
Titula aizstāvētāji Uldis Upītis un Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.
1

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā

Sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē Bricos notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurā par čempioniem kļuva Uldis Upītis un Elza Ķuze, aizstāvt pagājušajā gadā izcīnītos titulus.

Sestdien ar garo distanci sāksies 2024. gada Latvijas čempionāti orientēšanās sportā

Šo sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē tiks atklāta Latvijas čempionātu sezona orientēšanās sportā, kad noskaidrosim labākos orientēšanās klasikā - garajā distancē.