Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.

Šodien Eiropas čempionātā jauniešiem bija noslēdzošā sacensību diena. Ķegumieša Naura Neimaņa trenētā Latvijas izlase to sagaidīja ar divām godalgām pūrā, jo garajā distancē, kurā medaļas tika sadalītas trešdien, 24. janvārī, Renārs Grasis kļuva par Eiropas čempionu, bet Lūkasam Siliņam tika vicečempiona tituls.

Šodien abi Latvijas izlases līderi startēja stafetes sacensībās, kur viņu komandu papildināja vēl viens Ogres novada sporta centra audzēknis – tīnūžnieks Bruno Šterns. Latviešu trio izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļas, uzvaru izraujot tieši pēdējā posmā, kurā mūsu valsti pārstāvēja Siliņš.

Meiteņu konkurencē tajā pašā vecuma grupā bronzas medaļas un vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena sev nodrošināja latviešu trio, kura sastāvā bija madonietes Anete Vintiša un Liene Riekstiņa, kā arī siguldiete Anete Salava.

Latvijas orientieristu izlases treneris Nauris Neimanis telefonsarunas laikā pastāstīta, ka Eiropas čempionāta jauniešiem stafetes sacensībās startēja 11 komandas, kas pārstāvēja astoņas valstis. Latvijai bija viena komanda, kurā kopā ar medaļniekiem Grasi un Siliņu startēja vēl viens Ogres novada sporta centra audzēknis – Bruno Šterns. Tieši Šternam bija uzticēts veikt stafetes pirmo posmu, viņa uzdevums bija noturēties līdzi līderiem. Kā uzsvēra treneris Neimanis, Bruno savu uzdevumu izpildīja perfekti, finišēdams līderu grupā – 3. vietā.

Otrajā posmā iezīmējās divi līderi, kas atrāvās no sekotājiem – ķegumietis Renārs Grasis un Somijas sportists. Kā atklāja Neimanis, Renāram šodien nebija tā labākā pašsajūta, iespējams, tādēļ viņš īsti netika līdzi somu orientieristam, kurš kļuva par vienīgo līderi.

Pēdējā posmā mūsu valsti pārstāvēja ķegumietis Lūkass Siliņš, kuram, kā pastāstīja treneris, bija pārliecība par to, ka viņš var panākt un apdzīt konkurentu no Somijas, jo savu par savu pārākumu slēpošanas ātrumā viņš jau bija pārliecinājies individuālajās distancēs. Šī pārliecība deva gaidīto rezultātu – Lūkasam izdevās distancē apsteigt somu, nodrošinot Latvijas izlasei Eiropas čempionu titulu un zelta medaļas.

Kā atklāja treneris Nauris Neimanis, ar stafetes sacensībām Eiropas čempionāts noslēdzās. Šovakar paredzēta laureātu apbalvošanas ceremonija, bet jau rīt mūsu izlase dosies mājup – uz Latviju.