Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Daugavpilī notiks Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās sportā

Andrejs Siliņš

Daugavpilī notiks Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās sportā
Foto: LOF preses dienests

Nedēļas nogalē, 26. un 27.februārī Daugavpilī norisināsies šoziem jau otrais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm – šoreiz vidējā distancē un stafetē.

Sestdien dažādās grupās sacentīsies vairāk kā 430 orientieristu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet svētdien notiks stafete, kurā trīs etapu sastāvā startēs 46 sieviešu komandas un 88 vīriešu komandas. Stafete īpaši interesanta solās būt elites grupās, kur pieteikušās arī visvairāk komandu.

Daugavpils ir viens no ziemas orientēšanās centriem, no kurienes nākuši daudzi pieredzējuši orientieristi un ziemas sacensību organizatori. Šogad Daugavpilī būs iespēja izslēpoties lieliskā apvidū, kurš ļoti piemērots ziemas sacensībām. Interesanti, ka vienlaicīgi ar šo Latvijas čempionātu norisināsies arī Lietuvas čempionāts, tāpēc liela daļa sacensību dalībnieku ir mūsu kaimiņvalsts pārstāvji.

Sacensības rīko Latvijas Orientēšanās federācija, Daugavpils sporta pārvalde un orientēšanās klubs “Stiga” sadarbībā ar Lietuvas orientēšanās klubu „Perkūnas”. Sacensību galvenais tiesnesis būs Jānis Gaidelis. Atgādinām, ka pirms mēneša Latvijas čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm norisinājās Alūksnē – šajās sacensībās medaļas tika sadalītas sprintā un garajā distancē.

Vairāk par sacensībām iespējams uzzināt Latvijas Orientēšanās federācijas interneta lapā Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...

Informāciju sagatavoja
Anda Bīriņa
LOF preses dienests