Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Galvaspilsētā pirmo reizi notiks Rīgas rogainings

Andrejs Siliņš

29.novembrī Rīgā tiks rīkotas nebijušas orientēšanās sacensības – Rīgas rogainings, kur varēs piedalīties ikviens sporta veida mīļotājs, kā arī aktīvās atpūtas entuziasts. Dalība rogainingā notiks komandās, kas centīsies savākt pēc iespējas vairāk kontrolpunktu punktu noteiktajā kontrollaikā – 2, 4 vai 6 stundās. Rogainings ir arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids un 2017.gadā Latvijā pat tiks rīkots 15.Pasaules čempionāts rogainingā.

Rogainingā lielākā sacensību norise notiek mežā un pie dabas, taču Rīgas rogaininga īpašā un neparastā iezīme būs urbānās teritorijas apvienošana ar dabu. Pārvietošanās distancē notiks ar kājām – ejot vai skrienot. Lai gan klasiskā rogaininga garums ir 24 stundas, tomēr sacensības notiek arī ar īsākiem kontrollaikiem – Rīgas rogainingā izturīgākajiem dalībniekiem būs pieejams 6 stundu kontrollaiks un 4 stundu kontrollaiks, bet ģimenēm ar bērniem – 2 stundu kontrollaiks.

“Esam gandarīti, ka ar šo pasākumu palīdzēsim popularizēt rogainingu kā vienu no interesantākajiem komandas sporta veidiem – rogainings prasa no dalībniekiem labu fizisku sagatavotību, bet tomēr lielāka nozīme ir spējai stratēģiski domāt un izplānot maršrutu. Trešā lieta ir varēt izpildīt komandas plānojumu noteiktajā kontrollaikā, izvēloties komandas spējām optimālu maršrutu. Ceram, ka ar šo sacensību palīdzību uzrunāsim jaunus rogaininga dalībniekus un radīsim iespēju šim sporta veidam augt ne tikai Rīgā, bet arī Latvijā,” stāsta pasākuma organizatori.

Rogaininga Latvijā mājas lapa vēsta: “Rogainings ir komandu orientēšanās sports apvidū īpaši garā distancē. Komanda, kurā ir 2-5 dalībnieki, apmeklē kontrolpunktus izvēles secībā noteiktā laikā. Komandas uzdevums ir brīvi orientējoties apvidū ar kartes un kompasu palīdzību iegūt pēc iespējas vairāk ieskaites punktus, kuri tiek piešķirti par kontrolpunktu apmeklēšanu. Kontrolpunktiem ir dažādu ieskaites punktu vērtības.” Reģistrācija sacensībām tiks uzsākta oktobra otrajā pusē mājas lapā Sākums - Rogaining