Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vecrīgā orientieristi cīnīsies par Lieldienu balvu

Vecrīgā orientieristi cīnīsies par Lieldienu balvu
Publicitātes foto

Pirmdien, 21. aprīlī, Vecrīgā risināsies orientēšanās sacensības „Lieldienu balva”, kurā par medaļām aicina cīnīties orientieristus vairākās grupās, gan elites, tautas un atklātajās grupās, gan arī paraolimpiskā grupā. Starts sacensībām no plkst. 12.00 Strēlnieku laukumā, informē pasākuma organizatori un atbalstītāji.

Orientēšanās sacensības „Lieldienu balva” šogad notiek jau trīspadsmito reizi. Pirmās sacensības notika 2002.gadā Bastejkalna apkārtnē, un turpmāk tās notikušas katru gadu Otrajās Lieldienās dažādās Rīgas vietās: Kronvalda parkā, Vecrīgā, Ķīpsalā, Uzvaras parkā, Āgenskalnā, Grīziņkalnā, Vecāķos, Pētersalā.

Sacensību organizatori no Orientēšanās kluba „Mona” stāsta: "Ja 2002. gadā sportistu grupās piedalījās 186 dalībnieki, tad 2013.gada sacensībās dalībnieku skaits bija 370. Arvien populārākas kļūst atklātās grupas, kurās dalībnieki var nesteidzīgi pastaigājoties, apgūt pirmās orientēšanās sporta iemaņas, lai vēlāk iespējams pievienotos kuplajam Latvijas orientieristu pulkam. Varēsiet gan paši izmēģināt orientēšanās distanci, gan pavērot, kā skrien labākie sportisti, jo šogad dalību sacensībās pieteikuši orientieristi no 12 valstīm.”

Pirmajos gados sacensības notika tikai orientēšanās sprinta distancē, kas ir 12-15 minūšu skrējiens, tāpat piedāvājot arī pastaigas veida orientēšanos sporta veida iesācējiem. Sākot no 2009.gada vienlaikus ar sprinta sacensībām notiek arī taku orientēšanās sacensības, kurās dalībnieki sacenšas navigācijas prasmē un precizitātē. "Taku-O" sacensībās kopējā konkurencē sacenšas arī dalībnieki ar kustību traucējumiem, jo šajā disciplīnā pārvietošanās ātrumam nav nozīmes.

Sacensības ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē Orientēšanās klubs „Mona”.

Izmantotie resursi:
www.sports.riga.lv


, 2014-04-15 20:20, pirms 10 gadiem
meklēs kur tā ola noslēpta...
Foto: LOF.

Ar vērienīgu dalībnieku skaitu un RCHV uzvaru noslēdzies Skolu kauss orientēšanās

Ar vērienīgu dalībnieku skaitu aizvadīti šī gada lielākie Skolu orientēšanās svētki - Latvijas Skolu orientēšanās kauss, kas šogad norisinājās pie Ogres Tehnikuma. Spītējot lietum, pasākumā piedalījās ap 700 skolēnu no dažādām Latvijas skolām un pilsētām, lai noskaidrotu labāko skolu orientēšanās sportā 2024. gadā.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.