Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Dambei 19. vieta pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē

Andrejs Siliņš

Dambei 19. vieta pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē
Inga Dambe
Foto: LOF preses dienests

Ar stabiliem rezultātiem šī gada Pasaules orientēšanās čempionātā turpina iepriecināt Inga Dambe, kura vidējā distancē sasniedza 19.vietu, kaut gan tika pieļautas pāris kļūdas. Aija Skrastiņa, daudz kļūdoties, ieņēma 45.vietu. Kalvis Mihailovs vīriešu konkurencē bija labākais no latviešiem un ieņēma 27.vietu. Gan Artūrs Pauliņš (52.vieta) gan Edgars Bertuks (57.vieta) distancē pieļāva lielas kļūdas.

Vakar notikusī Pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distance Kampomulo slēpošanas centrā Itālijas kalnos bija gan fiziski ļoti izaicinoša, gan ļoti sarežģīta no orientēšanās viedokļa.

No Latvijas izlases sportistiem ar savu distanci vissekmīgāk galā tika Inga Dame, kurai 19.vieta finišā. Teju 5km garo distanci I.Dambe veica pa 42:58, čempionei Annikai Bilstamai no Zviedrijas piekāpjoties 5:55. I. Dambe pieļāva divas kļūdas - kopā zaudējot ap divām minūtēm. Sportistes komentārs:"Kļūdījos divās vietās, diezgan nejēdzīgi. Tieši pirms skatītāju kontrolpunkta, skrienot pa nogāzi nenoturēju virzienu un otra kļūda bija krietni dārgāka, kad novirzījos no iecerētā ceļa un pārpratu karti. "

Aijai Skrastiņai vidējā distance izvērtās par īstu fiasko, uz vienu kontrolpunktu zaudējot septiņas minūtes: "Es pazudu divās vietās," bija vienīgais komentārs, kuru atļāvās A. Skrastiņa. Distances beigās bija redzams, ka sportiste taupa spēkus rītdienas stafetei un skrien lēnā tempā. 45.vieta, +12:16.

Kalvis Mihailovs: "Šodien nesanāca. Kļūdījos paralēlā situācijā un kļūdījos divas minūtes, neesmu apmierināts ar šodienas veikumu. Celis sāp, kuru sasitu garajā distancē, no kalna nevar skriet ar pilnu atdevi, jābūt piesardzīgam rītdienas stafetē." Šāds sniegums tāpat deva pietiekami cienījamo 27.vietu, 5:44 aiz norvēģu čempiona Olava Lundanesa.

Artūrs Pauliņš pieļāva virkni kļūdu, kā arī nespēja attīstīt pietiekami lielu ātrumu apvidū un tas deva 52.vietu. A. Pauliņš atklāja, ka uzzinājis par to, ka PČ būs jāskrien arī vidējā distance tikai divas nedēļas pirms čempionāta. Tas notika komandas biedru traumu dēļ. "Mēnesi mežā praktiski neesmu bijis," tā sacīja Latvijas izlases orientierists, kurš šogad bija pilnībā koncentrējies uz sprinta distancēm.

2012.gada pasaules čempionam vidējā distancē Edgaram Bertukam šodien neizdevās parādīt labu sniegumu - lai gan distances sākumā solis bija labāko divdesmitnieka cienīgs, turpinājumā kļūdās tika atstātas aptuveni septiņas minūtes un distances beigu daļā arī neizdevās sekot spēcīgu sportistu grupai. E. Bertuks to izskaidro ar slimošanas seku izraisīto fizisko bezspēku. Šoreiz tikai 57.vieta, 13:18 aiz zelta medaļas.

Šodien norisināsies stafetes sacensības un Latvijas komandu sastāvi un skriešanas secība būs sekojoši:
Aija Skrastiņa - Inga Dambe - Līga Ārniece
Edgars Bertuks - Andris Jubelis - Kalvis Mihailovs.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tamužs
LOF preses dienests