Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieristiem 7. vieta pasaules čempionātā komandām

Andrejs Siliņš

Orientieristiem 7. vieta pasaules čempionātā komandām
Foto: LOF preses dienests

9. marta rītā Kazhstānā notika stafetes sacensības Pasaules čempionātā orientēšanās ar slēpēm. Latvijas komanda spraigā cīņā ieņēma 7.vietu, tādējādi uzlabojot savu rezultātu no 2011. gada, kas bija 10.vieta. Komandas sastāvā ietilpa Raivo Kivlenieks, Edgars Bričonoks un Andris Kivlenieks.

Pasaules Čempionāta pirmspēdējā dienā tika sadalītas medaļas trīs etapu stafešu sacensībās. Pirms čempionāta tieši ar šo distanci tika saistītas lielākās cerības, jo šogad Eiropas Čempionātā Madonā tika iegūta sestā vieta un šķita reāli to vismaz atkārtot.

Pirmajā etapā Raivo Kivlenieks neizpildīja sev iepriekš izvirzīto mērķi - neatpalikt no līderiem vairāk kā vienu minūti un stafeti nodeva 9.vietā, 4:27 aiz līderiem un 1:29 aiz kārotās 5. pozīcijas.

Raivo Kivlenieks: "Kļūdu ziņā pēc skatītāja tika pieļauta kāda minute, pirms tam bija garāks farsta variants, un arī slēpes neslīdēja pārāk labi. Tas viss sasummējās zaudētajā laikā. Ar rezultātu neesmu pārāk apmierināts."

Otrajā etapā Edgars Bričonoks spēja pakāpties uz 7.vietu, stafetes maiņā no līderiem atpaliekot 6:33 un no 5.vietā tobrīd esošās Šveices komandas tieši 2:00.

Edgars Bričonoks: "Labāk veiktā distance šogad! Vienīgā kļūda, kas bija, bija neliela ceļu varianta izvēles neprecizitāte distances beigu daļā pēc skatītāju kontrolpunkta. Ar savu rezultātu esmu ļoti apmierināts, vismaz tehniski izdevās maksimāli labākais sniegums. Savā etapā pacēlu komandu par divām vietām. Nedaudz žēl, ka neizdevās iegūt sesto vietu, bet kopumā viss gāja ļoti labi."

Trešajā etapā skatītājiem jau drīz tapa skaidrs, ka ar Šveices komandu spēkoties būs grūti un cīņa par 6.-8. vietu izvērtīsies starp Čehiju, Igauniju un Latviju. Andris Kivlenieks pēc skatītāju kontrolpunkta bija nonācis situācijā, kad viņu un Čehijas komandas slēpotāju šķir pāris metri, bet, spriežot pēc GPS sekošanas datiem, divi neveiksmīgi izvēlēti ceļu varianti neļāva cīnīties par 6.vietu. Tomēr izdevās finišēt priekšā Igaunijai un ieņemt 7.vietu, no uzvarētājiem - Krievijas komandas - atpaliekot 9:25.

"Jāsaka, ka man bija problēmas ar slēpju slīdamību. Citādi distanci veicu normāli. Runājot par epizodi pēc skatītāja kontrolpunkta. Uz 15. kontrolpunktu izvēlējos doties apkārt, jo nepamanīju taisno variantu kartē. Pilnīgi precīzi neizpildīju iecerēto variantu uz nākamo kontrolpunktu, redzēju arī apkārtvariantu, bet izvēlējos doties taisni un tāpēc atpaliku vēl vairāk no čehu sportista. No tām divām kļudām varēju izvairīties, ja būtu sekojis čeham un tad mēģinātu apdzīt. Domāju, ka čehu sportistam būs īsāks farsts, jo distances sākumā bija garāks.

Šis rezultāts ir viens no labākajiem zaudētā laika ziņā, iepriekšējos gados un arī Madonā zaudējām daudz vairāk, kaut arī vieta bija labāka. Komandas kopējais sniegums ir vislabākais, kāds ir bijis līdz šim. Slēpes varētu slīdēt labāk, ja kāds tās sataisītu, mums pašiem pietrūka zināšanu par kontinentālu klimatu. Labs rezultāts, vienīgais mīnuss ir tas, ka distances beigas man kārtējo reizi nesanāca."

Rīt 2013. gada pasaules čempionāts noslēgsies ar garo distanci, kurā sportisti dosies ar kopējo startu. Vieta starp labākajiem divdesmit būtu atzīstams rezultāts katram Latvijas izlases dalībniekam.