Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientierists Kivlenieks uzvar visās Latvijas ziemas čempionāta distancēs

Jānis Pārums

Orientierists Kivlenieks uzvar visās Latvijas ziemas čempionāta distancēs
Andris Kivlenieks
Foto: LOF preses dienests

Pagājušajā nedēļas nogalē notika pēdējās šīs sezonas sacensības orientēšanās ar slēpēm - Latvijas čempionāts vidējā un garajā distancē. Aptuveni 240 sportisti sadalīja medaļas dažādās vecuma grupās, sacenšoties Kusas pļavās un mežos. Savām divām zelta medaļām no LČ sprintā un stafetē vēl divas pievienoja Andris Kivlenieks, paliekot nepārspēts visas sezonas garumā.

Pirmajā dienā, kad dalībnieki sacentās vidējā distancē, siltais laiks bija sagādājis ekstrēmus apstākļus sportistiem. Pļavās, pa kurām lielākajai daļai grupu veda distances, saule bija izkausējusi sniegu līdz tādai pakāpei, ka slēpes tajā grima iekšā visiem bez izņēmuma. Arī ņemt slēpes nost un veikt distanci kājām nebija izdevīgi, jo katrā solī sanāca iegrimt 50-70cm dziļā kupenā. Liels fiziskais spēks, spēja nepadoties un saglabāt cīņassparu galu galā izšķīra vietu sadalījumu.

Pirmajā dienā abās elites grupās labākos rezultātus uzrādīja mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši. Vīriešu grupā Nerijus Šulčis 7.6 km garo distanci veica pa 44:33, par 31 sekundi apsteidzot Andri Kivlenieku, kuram distancē bija dažas ceļu variantu kļūdas, Šulčis un Kivlenieks šoreiz startēja, tā teikt, savā līgā, jo nākamais sekotājs - Toms Veits - atpalika no līderiem piecas ar pusi minūtes. Lielu pārsteigumu sagādājā Jānis Peilāns, kurš atpalika no Veita tikai 37 sekundes un izcīnīja bronzas medaļu.

Sieviešu elitē Kristīnei Veitai neizdevās turpināt savu LČ zelta medaļu sēriju, bet čempiones titulu ieguva cita OK "Purva Bridējs" orientieriste - Laima Klauža, kurai acīmredzot netrūka gribasspēka distances veikšanai. Labāko dienas rezultātu uzrādīja Gabrielė Keinaitė, kura ar 6.3km tika galā 55:41, par 2:53 apsteidzot Klaužu, kurai, savukārt, tikai 12 sekundes zaudēja vietējā OK "Arona" kluba pārstāve Zane Čamane. Patīkamu pārsteigumu sagādāja juniore Līga Valdmane, kura izcīnīja bronzas medaļu.

Nākamajā dienā tajā pašā apvidū sacensību dalībniekus sagaidīja pavisam citi apstākļi. Pa nakti Kusas mežā un pļavās bija bijis kārtīgs sals un pārvērtis neslēpojamās pļavas neierobežotās slēpošanas trasēs. Arī mežā slīdamība bija krietni labāka, un garajā distancē sportisti varēja attīstīt pamatīgu ātrumu.

Sieviešu grupā 12.9 km garo distanci visātrāk noslēpoja Gabrielė Keinaitė, kurai tas prasīja 1:18:46. Kristīne Veita pēc pirmās dienas neveiksmes (tikai 8. vieta) tomēr atgriezās rezultātu galvgalī un uzrādīja labāko laiku no latvietēm, lietuvietei piekāpjoties divas ar pusi minūtes. Sudraba medaļu ieguva juniore Sigita Lapsiņa, bet otro dienu pēc kārtas Līga Valdmane izcīnīja bronzas medaļu.

Vīriešiem garā distance bija nopietns 20.1 km garš pārbaudījums ar karšu maiņu. Sacensību galvenais organizators Gunārs Ikaunieks bija izteicis prognozi, ka spēcīgākie elites vīri varētu veikt distanci pa 1:35, daži no spēcīgākajiem sportistiem izteica šaubas, vai tas būs iespējams, bet Andris Kivlenieks kārtējo reizi pierādīja savu pārākumu un finišēja pēc 1:33:26, neatstājot daudz cerību pārējiem dalībniekiem. Otro vietu, astoņas ar pusi minūtes atpaliekot no Kivlenieka, nedaudz negaidīti izcīnīja Andris Jubelis, kurš tikai par 8 sekundēm apsteidza Edgaru Bričonoku. Ceļā uz pēdējo kontrolpunktu un finišā Jubelis ir bijis 9 sekundes ātrāks, nekā Bričonoks un tā izšķīris vietu sadalījumu sev par labu.

Līdz ar šīm sacensībām ziemas orientēšanās sezona ir beigusies, bet jau pēc mazāk nekā mēneša orientieristi dosies distancēs skriešus.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs, LOF preses dienests

  -1 [+] [-]

, 2012-03-07 16:41, pirms 12 gadiem
Uz olimpiādi !

     [+] [-]

, 2012-03-08 12:09, pirms 12 gadiem
šis piešāvis roku...