Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionus garajā distancē noskaidros sestdien Siguldas pusē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionus garajā distancē noskaidros sestdien Siguldas pusē
Foto: :Latvijas orientēšanās federācija.

Jau rīt, 7. augustā, norisināsies Latvijas čempionāts garajā distancē, kas pulcēs 500 dalībnieku visās vecuma grupās. Čempionāts būs reizē arī sezonas devītais Latvijas kausa posms.

acensības norisināsies pie Asaru ezera Līgatnes pagastā, kur dalībniekus sagaida apvidus ar jauktu koku mežu un dažāda izmēra reljefa formām, purviem, jaunaudzēm un izcirtumiem. Skrienamība mainīsies no labas līdz sliktai.

Dāmu elitē jau piekto reizi pēc kārtas titulu mēģinās aizstāvēt Sandra Grosberga, kura šajā distancē ir bijusi nepārspēta kopš 2017. gada. Viņai konkurenci sastādīs Līga Valdmane, Signe Sirmā, Aija Skrastiņa, Kristīne Bertuka un citas. Vīru konkurencē šoreiz uz starta nestāsies 2020. gada čempions Artūrs Pauliņš, taču cīņas par medaļām solās būt ļoti spraigas. Uz godalgām un arī čempiona titulu pretendēs Mārtiņš Sirmais, Andris Jubelis, Uldis Upītis, Rihards Krūmiņš, Valters Reneslācis, Ilgvars Caune un citi orientieristi.

Latvijas kausa ieskaitē Latvijas čempionāts iezīmēs sezonas vidu, kur pēc pirmajiem astoņiem posmiem pagaidām elites grupās līderu godā ir Kristīne Bertuka (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Jānis Krūmiņš (Briksnis SK). Savukārt Latvijas klubu kausa vērtējumā šobrīd lielo klubu konkurencē pirmo vietu ieņem Meridiāns/CPSS/Pārgauja, starp vidējiem klubiem Madonas BJSS/OK Arona, bet starp mazajiem klubiem labākie ir Siguldas sporta skola.

Junioriem šīs būs arī pēdējās atlases sacensības pirms septembra sākumā gaidāmā Pasaules junioru čempionāta Turcijā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums