Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tuvojas Latvijas nūjošanas 1. festivāls Ventspilī

Andrejs Siliņš

Tuvojas Latvijas nūjošanas 1. festivāls Ventspilī
Nūjotāji

Ventspils Piedzīvojumu parkā 21. augustā notiks „Latvijas nūjošanas 1. festivāls Ventspilī”. Sacensības paredzētas no plkst. 12:00, bet ar sīkāku pasākuma programmu dalībnieki aicināti iepazīties Latvijas Orientēšanā federācijas mājas lapā Latvijas Orientēšanās Federācija, kur jau šobrīd notiek reģistrēšanās šim festivālam.

Tie, kas vēlas sacensībās piedalīties, bet trūkst priekšzināšanu, laipni aicināti 21. augustā no plkst. 10.30 – 11.00 uz nūjošanas tehnikas apgūšanu tur pat Piedzīvojumu parkā.

„Latvijas nūjošanas 1. festivāls Ventspilī” distance vīsies caur Piejūras brīvdabas muzeju, pa gleznaino Jūrmalas parka enkuru takai, gar pagarināto šaursliežu dzelceļa „Mazbānīša” līniju. Kā pastāstīja sacensību organizatori – Olimpiskā centra „Ventspils” un „Latvijas Orientēšanās federācijas” pārstāvji, sacensībās notiks ne tikai klasiskajā nūjošanā divu, trīs, četru, piecarpus vai vienpadsmit kilometru distancē, bet arī īpašajā – „Ventspils nūjošanas sprintā”, kur cīņa notiks par Ventspils pilsētas domes balvām. Ātrnūjošana notiks no slēpošanas kalna „Lemberga hūte” pamatnes līdz augšai ar individuālo startu un laika mērīšanu ar precizitāti līdz sekundes simtdaļai. Pēc uzbēršanas darbiem slēpošanas kalns „Lemberga hūte” sasniedzis jau 50 metru augstumu ar nobrauciena garumu 200 metri. Tāpat 21. augustā tiks uzstādīti Latvijas pirmrekordi ātrnūjošanā šajā distancē. Kā pastāstīja sacensību organizatori, rekordi visās vecuma grupās tikšot pat īpaši iemūžināti.

Olimpiskā centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis solījis parūpēties ne tikai par iespēju saņemt nūjas sacensību trases veikšanai, bet arī par gardu zupu pēc distances veikšanas un satraucoši skaistām balvām.

Sacensību norisi un rezultātu operatīvu apkopojumu nodrošinās „Latvijas Orientēšanās federācija” tajā pašā sastāvā, kas pērn organizēja „Baltijas ceļa” stafetes skrējienu. Sacensību galvenais tiesnesis - Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis uzskata, ka nūjošana ir viens no veselīgākajiem sporta veidiem, īpaši piemērots vidēja un vecāka gadagājuma cilvēkiem, jo vienmērīgi noslogo visas muskuļu grupas, racionāli stimulē sirds asinsrites sistēmas un elpošanas sistēmas darbību. Tādēļ iespēja sacensties iespējama pat 85 gadus veciem un vēl vecākiem sportiski aktīviem cilvēkiem.

Ar sacensību nolikumu uz citu informāciju visi interesenti var iepazīties Latvijas Orientēšanās federācijas mājas lapā Latvijas Orientēšanās Federācija

Pieteikties nūjošanas festivālam variet arī sūtot e-pastu ar savu vārdu, uzvārdu, komandas nosaukumu, dzimšanas gadu un pilsētas nosaukumu uz sporta_parvalde@inbox.lv
Laipni lūgti visi aktīvās atpūtas cienītāji!

Informāciju sagatavoja
SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils””
Sporta un mārketinga daļa

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 15:22, pirms 14 gadiem
Nu nedaudz nāk smiekli

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 15:27, pirms 14 gadiem
dizhie nuujotaaji domaa, ka tajaas nuujaas ir kaads iipashs speeks, kas paliidz aatraak soljot

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 15:44, pirms 14 gadiem
Nu tiešām tas nav nopietni.. Labi, es vēl saprotu, kad ar to nodarbojas gados veci cilvēki, bet kad jauni cilvēki.. Nu c'mon, tak ejiet vienkārši paskriet.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-05 16:29, pirms 14 gadiem
varbuut kaads nuujotaajs var padaliities pieredzee un pastaasttiit kas shajaa "sporta" veidaa ir tik labs

  +2 [+] [-]

, 2010-08-05 16:48, pirms 14 gadiem
HEY NŪJOTĀJ - TU STAIGĀTĀJ!!!
<c> Duets Sandra

  +2 [+] [-]

, 2010-08-05 17:43, pirms 14 gadiem
jayt rakstīja: varbuut kaads nuujotaajs var padaliities pieredzee un pastaasttiit kas shajaa "sporta" veidaa ir tik labs
Skrienot vai vienkārši pastaigājoties cilvēkam kustās tikai kājas. Nūjojot savukārt, piedalās arī roku, plecu un muguras muskuļu grupas. Slodze vienmērīgāk sadalās pa rumpi, asinsrite labāk strādā, u.t.t. Ja netiek skriets uz kaut kādu rezultātu, bet vienkārši "paskriets" labākai pašsajūtai un fiz formas uzturēšanai, tad nūjošana ir daudz veselīgāka un ieteicamāka. Lieku galvu ķīlā, ka pēc 1-ās reizes un ~1 stundas nūjošanas, jebkuram nākamā dienā bik būs stīvums plecos un rokās.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-05 18:44, pirms 14 gadiem
Nūjotājs spotted!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-05 21:16, pirms 14 gadiem
Ekologs rakstīja: Skrienot vai vienkārši pastaigājoties cilvēkam kustās tikai kājas. Nūjojot savukārt, piedalās arī roku, plecu un muguras muskuļu grupas. Slodze vienmērīgāk sadalās pa rumpi, asinsrite labāk strādā, u.t.t. Ja netiek skriets uz kaut kādu rezultātu, bet vienkārši "paskriets" labākai pašsajūtai un fiz formas uzturēšanai, tad nūjošana ir daudz veselīgāka un ieteicamāka. Lieku galvu ķīlā, ka pēc 1-ās reizes un ~1 stundas nūjošanas, jebkuram nākamā dienā bik būs stīvums plecos un rokās.
Skrienot kustas tikai kājas? Tu vecīt laikam vispār nekad skrējis neesi.. Vai arī esi viens no tiem ķīnīzeriem kas ar taisnām rokām skrien.

     [+] [-]

, 2010-08-07 12:17, pirms 14 gadiem
kapec si zina nav galvenaja sadala?

     [+] [-]

, 2011-07-07 04:34, pirms 13 gadiem
Labdien! Šeit ir bildes - Ventspils.2010.08.nūjošana.nordic walking,...