Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

PK posmā orientēšanās sportā mūsējiem labāki rezultāti vidējā distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK posmā orientēšanās sportā mūsējiem labāki rezultāti vidējā distancē
Savu karjeras labāko rezultātu sasniegusī Līga Valdmane. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa posmā orientēšanās sportā, kas norisinās Itālijā, mūsu pārstāvji no pirmajām divām individuālajām disciplīnām labākus rezultātus uzrādīja vidējā distancē, kur tika sasniegts Top30.

Sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms Itālijā sākās garo distanci, kas veikto kilometru ziņā tiešām bija viena no garākajām distancēm, ko pēdējos gados nācies veikt starptautiskās sacensībās. Vīriem tie bija 19,1 km, bet dāmām 13,2 km. Labākais rezultāts vīru konkurencē Rūdolfam Zērnim, kurš finišēja 53. vietā, bet starp dāmām 64. vieta Elzai Ķuzei.

Vidējās distances sacensībās mūsējiem izdevās iegūt daudz augtākas vietas, sieviešu konkurencē sasniedzot Top30,to paveicot pat divām latvietēm. 100 dalībnieču konkurencē Sandra Grosberga izcīnīja 28.,bet Līga Valdmane turpat tieši aiz Sandras 29. vietā. Starp vīriem 114 dalībnieku konkurencē Rūdolfam Zērnim 37. vieta.

“Esmu priecīga par izcīnīto vietu vidējā distancē, taču nesenu veselības problēmu dēļ nespēju skriet tādā līmenī, kādā gribu un varu. Pēc izstāšanās garajā distancē vienkārši mēģināju saņemties noskriet kaut cik pieklājīgi. Itāļi sacensībām izvēlējušies apvidu, kur daudz jāskrien lejā no kalna pa stāvām, akmeņainām nogāzēm, kas ir mana vājā puse. Kopējais līmenis ir krietni audzis arī sieviešu konkurencē un rezultāti ir ļoti blīvi. Neesot labā formā uz neko īpašu nevar cerēt. Šodien sezona noslēgsies ar sprinta stafeti, kur sagaidu, ka varēšu skriet daudz labāk, jo mans fokuss nedz šogad, nedz arī nākamajā sezonā nav uz meža distancēm,” atzīst S. Grosberga.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums