Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Brāļi Lagutas un Považnijs nespēj ievilkt Krieviju finālā

Brāļi Lagutas un Považnijs nespēj ievilkt Krieviju finālā
Romāns Považnijs
Foto: Viktors Sarvuta, Sportacentrs.com

Šodien Polijā tika aizvadīts pirmais spīdveja Pasaules kausa pusfināls, kurā trešo vietu ieguva Krievijas izlase, ar ko gan nepietika, lai automātiski tiktu finālā. Krievijas izlases sastāvā brauca Artjoms un Grigorijs Lagutas, kā arī Romāns Považnijs.

Pasaules kauss spīdvejā ir prestižākās spīdveja valstu sacensības. Tajās katru gadu piedalās arī Latvijas komanda, taču labāko astotniekā tā arī ne reizi nav izdevies tikt. Arī šogad, jo pirmajā atlases kārtā tika ieņemta vien trešā vieta (bija nepieciešama pirmā pozīcija).

Lai arī Latvijas izlasei cīņa par spēcīgākās spīdveja valsts godu jau noslēgusies, varam sekot līdzi citu Daugavpils "Lokomotīves" sportistu paveiktajam. Krievijas izlasē brauc uzreiz trīs Daugavpils vienības spīdvejisti - Artjoms un Grigorijs Lagutas, kā arī Romāns Považnijs. Visi viņi šodien Polijā kopā ar Renatu Gafurovu un Denisu Gizatuļinu cīnījās par vienīgo ceļazīmi uz finālu.

Konkurentkomandas bija ļoti spēcīgas - Polija, Dānija, kā arī Čehija. Jau savā pirmajā braucienā smagu kritienu piedzīvoja Grigorijs Laguta, kurš turpinājumā nespēja nobraukt savā līmenī. Beigās viņam četri punkti piecos braucienos. Daudz labāk klājās Artjomam Lagutam, kuram astoņi punkti. Tikpat arī Považnijam. Vēl astoņi punkti arī Gafurovam, bet Gizatuļinam tikai četri.

Summā Krievijai 31 punkts, kas deva trešo vietu četru komandu konkurencē. Pārliecinoša uzvara Polijai (68 punkti), bet otrā vieta tika Dānijai (45). No augstākminētajām komandām tikai Polija automātiski kvalificējās finālam, bet Krievijai un Dānijai būs iespēja pacīnīties par vēl divām ceļazīmēm ar otra pusfināla otro un trešo spēcīgāko komandu. Visticamāk, tās būs Lielbritānija un Austrālija.

Spīdveja Pasaules kauss

1. pusfināls

VValstsP
1.Polija68
2.Dānija45
3.Krievija31
4.Čehija8

Andžejs Ļebedevs
3

Andžejam Ļebedevam - šosezon pirmais GP pusfināls

Spīdveja "Grand Prix" seriāla ceturtajā posmā "Marketa" mototrekā Prāgā labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs pirmo reizi šajā sezonā iekļuva pusfinālā jeb starp astoņiem labākajiem. Tas viņam šosezon bija labākais GP posms un pārliecinošākais sniegums.
1

30. reizi - spīdveja "Grand Prix" posms "Marketa" stadionā Prāgā

Jau 30. reizi spīdveja "Grand Prix" posms sestdien risināsies "Marketa" mototrekā Prāgā - nekur citur pasaules labākie spīdvejisti tik bieži nav sacentušies (Vemblija stadionā Londonā savulaik notika 15 pirmie individuālie vienas dienas fināli, bet pavisam - 22 fināli). Šosezon tas būs GP seriāla 4. posms. Savainojuma dēļ tajā nepiedalīsies austrālietis Džeisons Doils (pašreiz trešais kopvērtējumā) un viņu aizstās mājinieks Vāclavs Miliks. Andžejs Ļebedevs ir ierindā un centīsies uzlabot savu situāciju GP kopvērtējumā. Varbūt tieši Prāgā izdosies pirmo reizi šosezon tikt pusfinālā?
Foto: FIM Speedway

Šonedēļ Čehijā pasaules spīdveja čempionāta ceturtais posms

Šo sestdien, 1. jūnijā, Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezonas ceturtais posms Orlen FIM Speedway Grand Prix of the Czech Republic. Savu pirmo pilno SGP sezonu pamatsastāva braucēja statusā turpinās ar 29. numuru startējošais Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš pirms sacensībām ierindojas čempionāta kopvērtējuma 14. pozīcijā. Sacensību tiešraides translācija Go3 Sport 2 kanālā sestdien plkst. 20:00.