Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Polija otro gadu pēc kārtas triumfē spīdveja Pasaules kausā

Polija otro gadu pēc kārtas triumfē spīdveja Pasaules kausā
Partneri sveic Tomašu Gollobu
Foto: AFP/Scanpix Sweden

Vakar Dānijas pilsētā Vojensā noslēdzās 2010. gada spīdveja Pasaules kauss. Aizraujošā cīņā uzvaru otro gadu pēc kārtas izcīnīja Polijas izlase. Otrie palika dāņi, bet godalgoto trijnieku noslēdza Zviedrija.

Līdz finālam šogad neizdevās tikt Austrālijai un Krievijai, kurām pusfinālos nācās iztikt bez saviem līderiem, attiecīgi Džeisona Krampa un Emīla Sajfutdinova. Arī bez šīm valstīm fināls solījās būt ļoti spraigs, jo ierindā bija labākie poļi (Gollobs, Hampels, Holta), dāņi (Bjere, Andersens, B.Pedersens), zviedri (Junsons, Lindgrens, Zeterstrēms), kā arī briti (Nikolss, Hariss, Ričardsons).

Katrā komandā ir pa pieciem braucējiem, kuri veic pa piecām braucienu sērijām. Pēc pirmās no tām nekas neliecināja, ka uzvarēt varētu poļi, jo trīs no pieciem braucieniem viņiem bija ļoti nesekmīgi - nullītes. Vadībā izrāvās Dānija un Zviedrija, taču poļi pamazām vilka klāt, pēc ceturtās braucienu sērijas arī izvirzoties vadībā.

Lai arī piektā braucienu sērija Polijai nebija tā visveiksmīgākā, noturēt uzvaru izdevās, tādējādi otro gadu pēc kārtas Polija kļuvusi par spēcīgāko spīdveja izlasi pasaulē. Otro vietu ieguva Dānija, bet trešie palika zviedri, kuri tikai par diviem punktiem apsteidza Lielbritāniju.

Čempionu rindās brauca Tomašs Gollobs, Rune Holta, Jaroslavs Hampels, Adrians Medziņskis, kā arī Janušs Kolodzejs. Vislabākais no šī piecinieka bija Gollobs, kuram 12 punkti, bet par vienu mazāk bija Jaroslavam Hampelam.

Spīdveja Pasaules kauss

VietaIzlasePunkti
1.Polija44
2.Dānija39
3.Zviedrija35
4.Lielbritānija33

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl


Foto: FIM Speedway Grand Prix

Mihelsens pēc pirmās spīdveja GP uzvaras: "Nevienā brīdī nedomāju padoties"

Vācijas Bavārijas reģiona pilsētā Landshūtē noslēdzies 2024. gada FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) trešais posms, kurā savu pirmo Grand Prix karjerā izcīnīja Dānijas spīdveja braucējs Mikels Mihelsens. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sacensības noslēdza 13. vietā.
Andžejs Ļebedevs.
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" trešajā posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs Vācijā izcīnīja 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" trešajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.