Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Bogdanovs rītdienas lielajam finālam iesildīsies "Zelta lentē"

Bogdanovs rītdienas lielajam finālam iesildīsies "Zelta lentē"
Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Jau rīt Čehijas pilsētā Pardubicē tiks dots starts pasaules junioru čempionāta fināla noslēdzošajam posmam, kurā pirmo pozīciju centīsies noturēt Maksims Bogdanovs. Gaidāmajiem mačiem Maksims iesildīsies "Zelta lentē".

Nedaudz vairāk par 24 stundām ir atlikušas līdz Latvijas jaunā spīdvejista Maksima Bogdanova mūža startam - pasaules junioru čempionāta fināla 3. posmam. Pēc diviem posmiem Maksims ieņem pirmo vietu, par diviem punktiem apsteidzot savu tuvāko sekotāju. Maksims var kļūt par pirmo Latvijas sportistu, kurš ticis pie medaļas pasaules junioru čempionātos. Ar trešo finālu sīkāk iepazīstinām rīt, bet šodien ar nepacietību gaidīsim "Zelta lenti", kurā varēsim novērtēt Bogdanova gatavību lielajam finālam.

"Zelta lentes" sacīkstes norisināsies Pardubices trekā, kurā rīt Maksis cīnīsies ar pārējiem medaļu pretendentiem. Starts šajos mačos ir lieliska iespēja pierast pie Čehijas treka, kā arī salīdzināt savu varēšanu ar citiem pasaules jaunajiem braucējiem. Junioru turnīrā uz starta izies arī vēl divi Daugavpils "Lokomotīves" braucēji - Artjoms Laguta un Vadims Tarasenko. No citiem sestdienas konkurentiem startēs arī Vaclavs Miliks un Jans Holubs.

Lielākā zvaigzne būs Tajs Vofindens, kurš šosezon bijis "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieks, taču braucis ļoti neveiksmīgi. Lai nu kā, būs interesanti pavērot, ko iespēs Bogdanovs un citi "Loko" braucēji uz Vofindena fona. Sākums plkst. 18:00, bet rītdienas pasaules junioru čempionāta fināls startēs plkst. 13:30.

Izmantotie resursi:
SC "LOKOMOTIV"
:: НОВОСТИ


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).