Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Martina audzēknim Tanakam piecu gadu līgums ar "Ford" un ''M-Sport''

Martina audzēknim Tanakam piecu gadu līgums ar "Ford" un ''M-Sport''
Ots Tanaks (pa labi) pie "Ford Fiesta S2000'' automašīnas
Foto: www.ewrc.cz

Viens no talantīgākajiem Igaunijas rallija braucējiem Ots Tanaks noslēdzis piecu gadu līgumu ar "M-Sport" komandu.

Jau ilgāku laiku 23 gadus veco un talantīgo igauņu rallija braucēju Otu Tanaku skolo bijušais WRC rallija braucējs Marko Martins. Tas, ka Tanakam ir talants, nenoliedz neviens, tāpēc arī pagājušā gada nogalē Martins atzina, ka Tanakam, lai turpinātu attīstīties un progresētu, nepieciešams braukt SWRC čempionātā. Piemēram, Somijas WRC posmā Tanaks izcīnīja devīto vietu N4 klasē (pirmās astoņas ekipāžas brauca ar S2000 automašīnām), kamēr viens no labākajiem Latvijas rallija braucējiem Andis Neikšāns palika 13.vietā (trīs minūtes un 15 sekundes zaudējot Tanakam).

Šobrīd piepildījušies Martina vārdi, un Tanaks nākamgad ar "Ford Fiesta S2000" automašīnu brauks SWRC čempionātā, bet jau 2012.gadā viņš, iespējams, varētu pārsēsties uz "Ford Fiesta RS WRC" automašīnu.

"Tas ir neticami, ka man dota šāda iespēja,'' priecīgi saka Ots Tanaks. "Man ļoti paveicies, tāpēc jācenšas no šīs situācijas gūt maksimāls labums.'' Priecīgs par igauņu pilotu ir arī "Ford" komandas vadītājs Malkolms Vilsons. ''Mēs ar Tanaku vēlējāmies noslēgt ilgtermiņa līgumu. Viņš ar savu braukšanu mani ir iedvesmojis. Šogad viņš nebrauks visos SWRC čempionāta posmos, taču tāds ir mūsu mērķis,'' saka Malkolms Vilsons.

Izmantotie resursi:
www.motorstv.com


, 2011-01-27 23:18, pirms 13 gadiem
Khm, khm...njā! Igauņi atkal mums iekabina. Audzinājām mēs Andi, bet rādās, ka vairāk par LČ spīdekli no viņa nebūs, ja vien kādā no diviem WRC posmiem, kuros plāno startēt šokē pasauli. Likām cerības uz Kļaviņu, bet tā nelaimīgā avārija...Kas vēl? Latviešiem nu dien neiet
, 2011-01-27 23:52, pirms 13 gadiem
guntis86 rakstīja: Khm, khm...njā! Igauņi atkal mums iekabina. Audzinājām mēs Andi, bet rādās, ka vairāk par LČ spīdekli no viņa nebūs, ja vien kādā no diviem WRC posmiem, kuros plāno startēt šokē pasauli. Likām cerības uz Kļaviņu, bet tā nelaimīgā avārija...Kas vēl? Latviešiem nu dien neiet
Kas ir Kļaviņš? Nebiji gadījumā domājis Kārkliņu?
Mums ir Sirmacis.
, 2011-01-28 09:09, pirms 13 gadiem
Sirmacis..jā...puika labi ceļas.Cerams ka pietiks vēsā prāta turpmāk.
, 2011-01-28 12:38, pirms 13 gadiem
Guntis 86 ir Anda tēvs....??? Kļaviņš vai kārliņš vai tad ir kāda starpība????
Puika labi ceļās????? uz skolu ????
, 2011-01-28 12:52, pirms 13 gadiem
Nav brīnums, ka igauņi ir priekšā šobrīd, jo augstākajā līmenī labu braucēju netrūkst. Lai izsistot līdz spicei tad ir nepieciešamas viena no divām lietām (vislabāk abas) liela nauda vai lobijs. Igaunim ļoti spēcīgs lobijs bija Martins. Ja nebūtu šī lobija, tad iekļūt Ford komandā būtu daudz, daudz grūtāk.
, 2011-01-29 07:23, pirms 13 gadiem
nomis86 rakstīja: Nav brīnums, ka igauņi ir priekšā šobrīd, jo augstākajā līmenī labu braucēju netrūkst. Lai izsistot līdz spicei tad ir nepieciešamas viena no divām lietām (vislabāk abas) liela nauda vai lobijs. Igaunim ļoti spēcīgs lobijs bija Martins. Ja nebūtu šī lobija, tad iekļūt Ford komandā būtu daudz, daudz grūtāk.
, 2011-01-29 07:28, pirms 13 gadiem
Ja, varbut, nebiji pamanijis igauni sen jau ir prieksha mums rallija, saksim ar ivaru raidamu! bet atceries, tas nav ka tik vien ka slepes nopirkt! Aava paspeja nobraukt Stobarta, bija pat pec 2. dienas priekha Loebam!
, 2011-01-29 07:30, pirms 13 gadiem
iiirija!
, 2011-01-29 07:35, pirms 13 gadiem
varbut ari aiz, Leba, bet, kad mikkelsenam,prasija, ci kuzvaras ir izcinijis MaKrejs, vinsh padomajaa, n teica, hmm vinshi ir bijis chempis , pec tam vinsh suudigi brauca(ta protams nebija) varbut 10! drusku vairak!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Turpinoties spraigai cīņai par uzvaru, Rovanpera līderis Portugāles rallijā

Šobrīd četras ekipāžas spraigi cīnās par uzvaru pasaules rallija čempionāta piektajā posmā Portugālē, bet pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā atrodas Kalle Rovanpera, kuram tikai sekundi zaudē Sebastjēns Ožjē. Turpat aizmugurē arī Takamoto Katsuta un Ots Tanaks.
Ronalds Baldiņš. Foto: QNIGAN Rallycross Media
1

Baldiņš uzvar "RallyX" pirmajā posmā

Piektdien Zviedrijā aizvadīts RallyX seriāla pirmais posms. Sezona sākusies ar Ronalda Baldiņa izcilu sniegumu CrossCar klasē, kā arī Mārča Martinova debiju pilnpiedziņas salonauto klasē.