Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Turpinoties spraigai cīņai par uzvaru, Rovanpera līderis Portugāles rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Turpinoties spraigai cīņai par uzvaru, Rovanpera līderis Portugāles rallijā
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Šobrīd četras ekipāžas spraigi cīnās par uzvaru pasaules rallija čempionāta piektajā posmā Portugālē, bet pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā atrodas Kalle Rovanpera, kuram tikai sekundi zaudē Sebastjēns Ožjē. Turpat aizmugurē arī Takamoto Katsuta un Ots Tanaks.

Pēc ceturtdienas vakarā veiktā superspeciālā ātrumposma, kurā uzvarēja Tjerī Noivils, piektdien dalībnieki aizvadīja astoņus ātrumposmus pa Portugāles grants ceļiem. Noivils trasē devās pirmais, kamēr Katsutam bija sestā starta pozīcija un krietni izdevīgāko situāciju viņš prata izmantot, pēc pirmajiem četriem dopiem nonākot vadībā ar 2.9 sekunžu pārsvaru pār Noivilu. Mazāk kā desmit sekundes līderim tobrīd zaudēja Rovanpera, Tanaks, Ožjē un arī veterāns Danijs Sordo, kam šis ir pirmais WRC posms sezonā.

Pēc pēcpusdienā veiktajiem četriem ātrumposmiem pirmajās trīs pozīcijās izvirzījušies "Toyota" komandas braucēji. Jau pēc SS6 vadību pārņēma Rovanpera, tomēr aizmukt no konkurentiem nespēja. Dienas noslēdzošajā SS9 no ceturtās uz otro pozīciju uzlēca Ožjē, kurš aizvada pirmo grants ralliju šosezon. Abu starpā tagad vien sekunde. Katsuta atkritis uz trešo vietu, bet Tanaks noslīdēja uz ceturto - abi līderim zaudē apmēram piecas sekundes. Sordo dienas beigās bija piektais, nepilnas 18 sekundes aiz līdera un 0.2 sekundes priekšā Noivilam, kurš noteikti būtu augstāk, ja nenāktos trasē doties pirmajam.

Neveiksmīga diena titula pretendentam Elfinam Evansam. Pirms viena no ātrumposmiem stūrmanis aizmirsa paņemt stenogrammu, kā rezultātā to nācās lasīt no telefona. Tas gan ekipāžai lielas problēmas nesagādāja. Tomēr mašīnai nebija vajadzīgie regulējumi, tāpat vienā no ātrumposmiem pievīla riepa. "Toyota" ekipāža ir astotā, jau 1 minūti un 43 sekundes aiz Rovanpera, bet septīto vietu ieņem Adrijēns Furmo.

Arī WRC2 klasē lielā cīņa par uzvaru tikai priekšā. Pašlaik līderis ir Olivers Solbergs, kuram septiņas sekundes zaudē Johans Rosels, bet trešo vietu ieņem un 13 sekundes atpaliek Gass Grīnsmits. Rosels uz otro vietu pacēlās dienas noslēdzošajā ātrumposmā.

Sestdien jāveic deviņi dopi, svētdien - vēl četri.

Portugāles rallija rezultāti pēc SS9:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv