Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks uzstāda ekipāžas galveno mērķi abās WRC sacīkstēs "Rally1" klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks uzstāda ekipāžas galveno mērķi abās WRC sacīkstēs "Rally1" klasē
Mārtiņš Sesks. Foto: Red Bull Content Pool

Gatavojoties lielajai debijai pasaules rallija čempionāta "Rally1" klasē, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis jau veikuši pirmos testus, bet turpmākajos mēnešos mēros vēl simtiem kilometru. Par galveno mērķi WRC sacīkstēs Polijā un Latvijā ekipāža izvirzījusi pilnas distances veikšanu.

Pirmos testus ar "M-Sport" komandas sagatavoto "Ford Puma Rally1" auto Sesks/Francis veica Anglijā, atzīstot, ka sajūtas bija satraucošas.

"Mēs nobraucām ap 70 kilometriem, pēc kā sākotnējā spriedze un stress mazinājās," stāsta Mārtiņš. "Kad pirmo reizi ar šo auto izbraucu no garāžas, kājas bija stīvas. Ticu, ka mana izpratne par šo auto nākamajos testos palielināsies. Pirmajos testos galvenais mērķis bija pierast pie visām vadības un kontroles sistēmām, lai vēlāk, atgriežoties šajā mašīnā, vairāk tajā justos kā mājās."

Plānots, ka pirms dalības jūnija beigās gaidāmajā "Rally Poland" latvieši testos mēros vēl 200 km, savukārt sacensībās būs jānobrauc ap 300 km. Trīs nedēļas vēlāk notiks "Rally Latvia" posms, pirms kura Seskam/Francim paredzēti vēl 200 km testi. Līdz ar to pirms sacensībām Latvijas ceļos sportisti pie "Rally1" auto stūres būs pavadījuši jau apmēram 700 km.

"Mūsu galvenais mērķis šajās divās sacīkstēs ir nobraukt visus kilometrus," atzīst ekipāžas pilots Sesks. "Parādīt stabilitāti, tā mums jau būs uzvara. "Rally1" piloti ir veikuši tūkstošiem kilometru, bet mums ir pavisam maz laika, lai kļūtu konkurētspējīgi. Šajā līmenī visgrūtāk ir atrast pēdējo sekundes desmitdaļu. 700 kilometru laikā mēs diez vai to sameklēsim."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-05-02 00:20, pirms 2 nedēļām
Bet ātrāks nekā ar savu šī brīža auto taču būs?

     [+] [-]

, 2024-05-02 08:18, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Bet ātrāks nekā ar savu šī brīža auto taču būs?
Nevar nebūt ātrāks ... Serderidis `svētdienas` režīmā pat ir ātrāks ( ja grib ) par wrc2 ... p.s. Paldies Aldim par kārtējo saturīgo interviju ... jācer arī būs pie Latvijas posma komentēšanas