Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Valsts gatavojas līdzfinansēt Eiropas rallija čempionāta posmu Latvijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Valsts gatavojas līdzfinansēt Eiropas rallija čempionāta posmu Latvijā
Pirmais ERČ posms Latvijā norisinājās februārī
Foto: fiaerc.com

Valdība gatavojas piešķirt 108 tūkstošus latu, tādā veidā sedzot licences izmaksas 2014. gada Eiropas rallija čempionāta posma rīkošanai, raksta portāls DELFI.

Skaidrība šajā jautājumā varētu būt pēc nedēļas, kad Finanšu ministrija gatavojas pieņemt galīgo lēmumu, tomēr nauda tikšot piešķirta vien tādā gadījumā, ja nodokļu ieņēmumi no rallija rīkošanas spēs nosegt izdevumus par licences iegādi. Šī summa sastāda 108 tūkstošus latu.

Tiek uzsvērts, ka Eiropas čempionāta rīkošana veicina Latvijas atpazīstamību pasaulē, kam piekrīt arī Izglītības un zinātnes ministrija, kas arī vērsās ar ierosinājumu piešķirt no valsts budžeta naudu licences iegādei.

Kā zināms, 2013. gada ERČ posmu, kas februārī norisinājās Liepājas un Ventspils apkaimē, translēja 59 valstīs ar kopējo auditoriju aptuveni 14 miljoni cilvēku. Turklāt sacensības arī ienes labumu viesu izmitināšanas un ēdināšanas nozarē, jo rallijā iesaistītie cilvēki un līdzjutēji, kas īpaši šim notikumam par godu apmeklē Latviju, sasniedz tūkstošus.

Starptautiskās automobiļu federācijas ekperti 2013. gada ralliju "Liepāja-Ventspils" novērtēja ar augstu vērtējumu un Latvijai jau piedāvāts sadarbības līgums uz trim gadiem. Tomēr jāatceras, ka Eiropas rallija čempionāta posmu labprāt vēlas rīkot arī mūsu ziemeļu kaimiņvalsts Igaunija.

Izmantotie resursi:
DELFI - Vadošais ziņu portāls Latvijā - DELFI

     [+] [-]

, 2013-07-31 11:20, pirms 11 gadiem
Izlabojat lūdzu virsraksta kļūdu

  -3 [+] [-]

, 2013-07-31 12:00, pirms 11 gadiem
Lai jau veči sacenšas, un naudu iedod, bet man gan šķiet, ka Eiropas čempionāts rallijā nekādu valsts atpazīstamību neveicina. Tukša parastā sēņēdāju ūdens liešana priekš muļķiem. Būtu pasaules posms, tad varbūt, un arī tik mazliet.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-31 15:10, pirms 11 gadiem
lai veicas
tik kaut kā nemanīju, ka būtu tūkstošiem viesu (neskaitu komandu personālu)

     [+] [-]

, 2013-07-31 18:50, pirms 11 gadiem
dood rakstīja: lai veicas
tik kaut kā nemanīju, ka būtu tūkstošiem viesu (neskaitu komandu personālu)
Un kas tad ir komandu personāls? vietējie iezemieši???