Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Latvijā otro reizi notiks Eiropas rallija čempionāta posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Latvijā otro reizi notiks Eiropas rallija čempionāta posms
2013. gada ERC posms Latvijā
Foto: fiaerc.com

Eiropas rallija čempionāta (ERC) rīkotāji "Eurosport Events" šodien paziņoja, ka Latvijā arī 2014. gadā norisināsies viens no sezonas posmiem.

Eiropas čempionāts, tāpat kā šogad, startēs ar Austrijā notiekošajām sacensībām "Jännerrallye", kas risināsies no 2. līdz 4. janvārim. Savukārt Latvijā notiks čempionāta otrais posms, ar startu 31. janvārī un finišu 2. februārī.

Šos datumus gan vēl jāakceptē FIA Pasaules motoru sporta padomei, taču tā ir tikai formalitāte.

Tāpat, iespējams, kalendāram tiks pievienots vēl trešais ziemas rallijs, ja viss noritēs pēc plāna, ziņo "Eurosport Events". Tādā gadījumā tiks veidota īpaša "Winter Challenge" kausa izcīņa, kas sastāvēs no šiem trim posmiem.

Eiropas čempionāta organizatori sadarbojas ar FIA, lai izveidotu tādu kalendāru, kas iespējami mazāk pārklājas ar WRC sacīkstēm, teikts paziņojumā. Pilns 12 sacīkšu ERC kalendārs tikšot publiskots līdz ar pasaules čempionāta kalendāru.

"Tagad, kad esam apstiprinājuši pirmos divus 2014. gada sezonas posmus, mūsu komandas un braucēji var sākt gatavoties nākamās sezonas startam," skaidro "Eurosport Events" motoru sporta nodaļas direktors Fransuā Ribeiro. "Kamēr "Jännerrallye" jau ir pazīstams kā viens no Eiropas vadošajiem ziemas rallijiem, sacensības Latvijā šogad bija jaunums un izrādījās ārkārtīgi veiksmīgas. Nevaram vien sagaidīt, kad atkal startēsim šajos rallijos."

Ribeiro skaidro, ka šobrīd tiek strādāts pie "ziemas sezonas" papildināšanas: "Plānošanas stadijā ir trešais ziemas rallijs. Tomēr, pat, ja tas nenotiks, mums vienalga būs aizraujošs Eiropas čempionāta sezonas sākums."

Izmantotie resursi:
Homepage FIA ERC - ERC European Rally...