Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Atkinsons: "Šo iespēju WRC gaidīju piecus gadus"

Atkinsons: "Šo iespēju WRC gaidīju piecus gadus"
Kriss Atkinsons
Foto: facebook.com/AtkoWRC

Austrāliešu rallija pilots Kriss Atkinsons, kurš ir kļuvis par vienu no "Hyundai" rūpnīcas braucējiem, atzīst, ka šo iespēju gaidīja piecus gadus.

2008. gadā Atkinsons aizvadīja pēdējo pilno sezonu pasaules rallija čempionātā, taču pēc "Subaru" komandas aiziešanas stabilu vietu WRC vairs nav spējis atrast. Kopš tā laika atsevišķās sacensībās 34 gadus vecais Atkinsons startējis ar "Citroen C4 WRC", "Citroen DS3 WRC", Ford Fiesta RS WRC" un "Mini John Cooper Works WRC" automašīnām.

Atkinsons atzīst, ka startēt privātā vai rūpnīcas komandā, tā ir milzīga atšķirība.

"Pavisam noteikti, būt rūpnīcas komandas sastāvā, tas ir kaut kas pavisam cits, un jau tagad to esmu sapratis," stāsta Atkinsons. "Tas dod pārliecību, savukārt tas nozīmē, ka vari laikus sākt domāt par nākamajām sacensībām. Tāpat tas nozīmē, ka ir iespēja labi iepazīt gan komandu, gan mašīnu, kas savukārt ir atslēga uz panākumiem."

Tieši 2008. gadā, kas bija viņa pēdējā sezona kā pilnvērtīgam rūpnīcas braucējam, Atkinsons sasniedza savus līdz šim labākos rezultātus, gūstot piecus pjedestālus un izcīnot piekto vietu kopvērtējumā. Lai gan 2014. gadā viņš neaizvadīs pilnu sezonu, tā vienalga ir labākā iespēja, kas sportistam radusies kopš "Subaru" laikiem.

"Nekad nav bijis viegli startēt kā privātbraucējam, jo tādā veidā nekad nav iespējams parādīt to, uz ko patiesi esi spējīgs," viņš skaidro. "Programma ar "Mini" bija mazliet ilgāka nekā citas, taču vienalga ne pilnvērtīga. Tagad man ir iespēja atkal būt īstas rūpnīcas komandas sastāvā un tā ir iespēja, ko es gaidīju piecus gadus."

Šobrīd vēl nav skaidri zināms, kāda būs precīza Atkinsona sacīkšu programma 2014. gadā, taču visai droši var apgalvot, ka viņš startēs Austrālijas rallijā, jo tas ir viņa māju posms un sportists ir "Hyundai Australia" firmas seja. Viņa pirmais starts ar "Hyundai i20 WRC" gaidāms Meksikas rallijā, kur sportistam ir liela pieredze. Tieši Meksikā viņš aizvadīja vienīgo WRC sacīksi šajā gadā, izcīnot sesto vietu "Citroen" komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
MAXRALLY


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-29 14:16, pirms 10 gadiem
es jau domāju,ka Bīns
, 2013-12-29 14:25, pirms 10 gadiem
Likas jau, ka Biins nolemis vel nopietnak auto pieversties =]
, 2013-12-30 08:36, pirms 10 gadiem
shi puisis prot izniicinat...
, 2014-01-03 22:25, pirms 10 gadiem
WRC 2013.sezonas apskats - RallyVids: WRC HIGHLIGHTS

Igaunijas rallijkrosa čempionāta posmā "Supercar" klasē triumfē debitants no Latvijas

Pagājušās nedēļas nogale rallijkrosā bija spraiga – Igaunijas rallijkrosa čempionāta otrais posms "Kulbilohu" trasē sestdien, 18.maijā, bet jau svētdien, 19.maijā, Jēkabpilī “Baronu” trasē notika Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms.
Foto: Dakar.com
1

Dakaras rallijā plānotas izmaiņas

Dakaras rallija rīkotāji pavēstījuši par jaunumiem nākamā gada sacensībās, kas sesto reizi norisināsies Saūda Arābijas plašumos.

Joss Verstapens avarē rallija pēdējā ātrumposmā

F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss aizvadījis Beļģijas rallija čempionāta posmu "Sezoensrally", kurā bija ceļā uz trešo vietu un uzvaru "Master Cup" klasē, taču pēdējā ātrumposmā piedzīvoja avāriju.