Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Izmaiņas un papildinājumi autokrosa un folkreisa kalendāros

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Izmaiņas un papildinājumi autokrosa un folkreisa kalendāros
Foto: autocross.lv

LAF Krosa komisija ziņo, ka veiktas izmaiņas Latvijas autokrosa čempionāta, Krosa komisijas kausa un Folkreisa Vasaras kausa kalendāros. Tāpat zināms Baltijas B1600 bagiju kalendārs, papildinājumi arī Latvijas Bērnu Mini bagiju čempionātā.

Latvijas autokrosa čempionāts
Latvijas autokrosa čempionāta pirmais posms Brenguļos no 11. maija pārcelts par dienu uz priekšu – svētdienu, 12. maiju. Tehniskie un saimnieciskie risinājumi rīkotājiem neļauj izvairīties no šī soļa. Pārējais kalendārs – bez izmaiņām.

Folkreiss un Krosa komisijas kauss
Tikmēr Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss ieguvis vēl vienu posmu vasaras sezonā. 18. maijā Priekulē, Līgo trasē tiks aizvadīta Folkreisa Vasaras kausa otrā sacīkste, bet Krosa komisijas kausam šis būs piektais posms pēc trim ziemas sacīkstēm un 28. aprīļa Smiltenes cīņas. Šādā veidā mazinās lielā pauze, kas sākotnēji izveidojās divu mēnešu garumā starp pirmo un otro sacīksti. Tāpat šī būs iespēja LAF sacensību kalendārā pēc zināma pārtraukuma uzņemt jaunu trasi.

Mini bagiji
Latvijas Bērnu čempionātam Mini bagijos kalendāru pamatā veido kopīgas nedēļas nogales ar Latvijas autokrosa čempionātu. Taču jaunais čempionāta nolikums bērnu klasei paredz papildu posmu – 15. jūnijā Biržos, Baronu rallijkrosa trasē. Tātad Mini bagiju Latvijas čempionāts sastāvēs no sešiem posmiem.

Baltijas B1600 un Open 4500
Publicēts Baltijas bagiju B1600 klases kausa kalendārs. Seriāls sastāvēs no pieciem posmiem – Latvijas posmi tiks aizvadīti kopā ar Latvijas autokrosa čempionātu Pilskalnos un Mūsā, bet pārējo kalendāru veido Lietuvas sacensības ar Šakjai, Pluņģes un Marijampoles posmiem.

Pavisam drīz tiks publicēts kalendārs arī Baltijas Open 4500 klasei – tas ir praktiski izstrādāts, atlicis pieslīpēt pēdējās nianses.

2019.gada Baltijas autokrosa kauss B1600 klasei
1.posms: 19. maijs, Šakjai, Lietuva
2.posms: 13.- 14. jūlijs, Vidsala, Pilskalnu trase, Latvija
3.posms: 17. augusts, Pluņģe, Lietuva
4.posms: 7.- 8. septembris, Bauska, Mūsa Raceland, Latvija
5.posms: 29. septembris, Marijampole, Lietuva

Izmantotie resursi:
Autocross.lv