Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Plētiens: "Neizsakāma pateicība mehāniķiem par jauna auto sagatavošanu divās nedēļās"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Plētiens: "Neizsakāma pateicība mehāniķiem par jauna auto sagatavošanu divās nedēļās"
Foto: Maximum attack Photo

Jau ziņojām, ka Viesturs Plētiens pēc Vecpils autotrasē piedzīvotās smagās avārijas palika bez savas automašīnas. Taču, pateicoties atbalstītājiem un draugiem, kā arī fenomenālajam mehāniķu darbam, sportists Smiltenes posmā spēja iziet uz starta ar jaunu automašīnu, kas tika uzbūvēta divarpus nedēļu laikā.

''Darbs, lai tas notiktu, bija ieguldīts kosmisks. Dienu un nakti. No rīta pamosties, paēd un iekšā garāžā. Vakarā vai naktī paēd, nomazgā seju, paguli, un no rīta atkal viss turpinās. Paldies arī sievām un draudzenēm, kuras arī bija klāt un rūpējās par to, lai visiem būtu vēderi pilni, jo, kā zināms, ar tukšu vēderu daudz nepastrādāsi (smejas). Mums šis visiem ir hobijs un mēs neviens ar to nenodarbojamies ikdienā, kā citas lielas autosporta komandas, kurām darbs sastāv tikai no auto skrūvēšanas. Tas, ko mani mehāniķi paveica savā brīvajā laikā, ir grūti vārdiem aprakstāms. Viņu paveiktais darbs ir neaprēķināms, un tur klāt nestāv nekāda nauda,'' pirms Smiltenes posma teica Viesturs.

Pirms starta Smiltenē Plētiens atzina, ka baidoties no jaunās automašīnas bērnu slimībām, kas varētu pārsteigt sacensībās. Un mazas slimības bija, kas gan ātri tika novērstas. Pirmajās divās kvalifikācijās auto trūka jauda, kur mehāniķi konstatēja, ka auto ir gāzes trosītes defekts, kas ļāva braukt tikai ar pusgāzi. Kad defekts tika novērsts, tālāk viss ritēja pēc Plētiena scenārija. Trešajā kvalifikācijā sportists bija trešais, kas trīs kvalifikāciju braucienu summā deva iespēju startēt pusfinālā. Pusfinālā Plētiens pēc laba starta nokļuva vadībā, kur sāka atrauties no konkurentiem, taču trešā apļa sākumā no jaunā motora pārsega pārrīvējās sprauslai vads, un auto palika uz trīs cilindriem. Tas maksāja zaudētu uzvaru braucienā, bet otrā vieta finišā deva iespēju piedalīties finālā. Finālā, startējot no pēdējās starta rindas, Plētiens finišēja otrais!

''Vārdiem neizsakāma pateicība maniem mehāniķiem par jauna auto sagatavošanu un iespēju beidzot finišēt Smiltenē! Mēs to izdarījām. Mūsu galvenais uzdevums bija sasniegt finišu, tāpēc šoreiz 2.vieta mums ir uzvaras vērtē,” pēc finiša teica Viesturs Plētiens, kurš iepriekš šajā trasē bija piedzīvojis tikai neveiksmes un izstāšanās.

Jāatzīmē, ka pēc finiša pastāvēja iespēja, ka Viesturs par kontakta izraisīšanu pirmajā līkumā varētu saņemt sodu, taču beigās tiesneši lēma, ka sods nepienākas. Jautājot par starta epizodi, kas daudziem izraisīja diskusijas, Plētiens turpina. ''Pats pēc sacensībām izanalizēju visus video, kuri man bija pieejami. Cik cilvēku, tik viedokļu, taču mans redzējums ir tāds. Jā, atzīstu, ka varbūt tajā līkumā iebraucu nedaudz par traku. Bet tas nav mans stils, jo es nekad apzinātu necenšos nevienam braukt virsū, kur nu vēl ar tikko jaunu uzbūvētu automašīnu. Jā, šoreiz man šī kļūda, kas nav raksturīga man, nospēlēja man par labu. Turējos iekšmalā un jau lēnām mēģināju sagriezt mašīnu šķērsām, kad pēkšņi saņēmu sitienu, pēc kā mans auto iztaisnojās, un tajā brīdī ieskrēju Mika Gabrāna automašīnas sānos. Lai arī bremzēju, apstāties nevarēju un tāpēc sanāca kontakts ar viņu, taču tas nekādā gadījumā nebija apzināti. Protams, situācija bija diskutabla no katra puses, taču tiesneši beigās lēma man par labu,'' tā Viesturs.

Jautāts, kā kopumā bija braukšana ar jauno uzbūvēto automašīnu, sportists piebilda, ka sajūtas pie jaunā auto stūres esot labākas, jo automašīnai praktiski visas detaļas ir jaunas, kas braukšanu padarīja vieglāku un komfortablāku.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2023-09-04 13:48, pirms 8 mēnešiem
Viņš ar savām nedienām un atdzimšanu kļūst slavenāks un atpazīstamāks par dažu labu pasaules braucēju. Vispār, autokrosa sezona no viena braucēja skatu punkta būtu seriāla cienīgs sižets.