Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kas būtu uzvarētāji un zaudētāji, ja folkreisa sezona noslēgtos tagad?

Juris Grīns
Juris Grīns

Kas būtu uzvarētāji un zaudētāji, ja folkreisa sezona noslēgtos tagad?
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Viena no versijām ir, ka ziema šogad varētu būt noslēgusies. Ja tā, kā būtu noslēdzies LAF Folkreisa Ziemas kauss? Cīņa par kopvērtējuma trijnieku ieietu vēsturē kā dramatiska…

Folkreisa un krosa sacīkstes pagaidām netiek atceltas

Jau ziņots, kal ai gan ziemas pēkšņā izbeigšanās šķiet apokaliptiska iesāktajai LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa sezonai, pašlaik neviens no nākamajiem posmiem netiek atcelts.

Latvijas autosportu piemeklē pamatīgas problēmas, jo ceturtdien tika atcelts Madonas minirallijs, savukārt piektdien pusdienlaikā izziņota Eiropas rallija čempionāta posmā Rally Liepāja pārcelšana uz vēlāku laiku. Arī folkreisam un autokrosam paredzēti vēl trīs posmi – 13. februārī Jēkabpilī, 21. februārī Brenguļos un 6. martā Smiltenē. Pašlaik neviens no šiem posmiem netiek atcelts.

Viena no prognozēm liecina, ka ar janvāra saliem un sniegiem ziema Latvijā varētu būt beigusies. Ja šis scenārijs piepildās, LAF Folkreisa Ziemas kauss būs noslēdzies, taču, kas patīkami, ieskaitīts. Nolikums paredz, ka jābūt notikušām vismaz trim sacīkstēm, lai seriāls formāli būtu noticis.

Tomēr turpmākais plāns ir gaidīt ziemu, pat, ja tas nozīmēs atlikušo posmu datumu maiņu. Tiks ieturēta iepriekšējo gadu stratēģija – cerēt uz sacensību sarīkošanu līdz beidzamam brīdim, kamēr vien meteoroloģiskā loģika ļaus saglabāt ziemas cerību.

Ja nu viss būtu beidzies?

Uzreiz, lai izslēgtu runas, vēlreiz jāatzīmē, ka formāli nekas nav noslēdzies un ziemas sezona turpinās kā plānots. Turklāt jaunākās prognozes liecina, ka, ja uz Jēkabpils posmu, tad uz Brenguļiem-2 tiek solīts pamatīgs sals.

Un tomēr, kas notiek kopvērtējumā? Tabula izsaka visu: Renārs Ēķis 48 punkti, Ritvars Kārkliņš, Raivis Biezais un Mārtiņš Spīķis – pa 45!

Precizējot kopvērtējumu, jāsecina, ka visbriesmīgākā situācija varētu būt Spīķim: tikai trīs punktu deficīts līdz pirmajai vietai, taču šajā situācijā Mārtiņš nedabūtu pat medaļu!

Vienādu punktu gadījumā folkreisā tiek meklēts katra braucēja augstākais rezultāts (vairāk augstāku vietu). Ja šie elementi ir vienādi, izšķirošs ir pēdējais posms, kurā startējis vismaz viens no iesaistītajiem. Kārkliņa vietas posmos (Upesciems, Brenguļi, Vecpils) ir 1-9-2. Biezajam 4-1-5, Spīķim 2-3-4. Mārtiņš no trijotnes šķiet bijis visstabilāk līderu vidū, taču tā arī nav ticis pie uzvaras, kas šajā gadījumā ir milzīgs trūkums.

Junioru vērtējumā Matīss Pelēnis pašlaik darbojas bez lieliem zaudējumiem, tāpēc ir priekšā savam komandas biedram Adrianam Pūgam. Adrianam šī ziema ir skarbs, bet nepieciešams mācību process un, lai arī atsevišķas kupenas darbojās kā magnēts, Pūga kopumā brauc braši.

Arī komandu vērtējumā šobrīd cīņa šķiet norauta pusvārdā – Mārtiņa Starka, Riharda Daiņa un Kārkliņa Streamline Racing ir nedaudz priekšā Autocross.lv Folkreisa komandai un SK Garkalne Racing.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv