Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Keivs: ''Rezultāts rallijā ''Latvija'' neatspoguļo, cik labi jutos''

Keivs: ''Rezultāts rallijā ''Latvija'' neatspoguļo, cik labi jutos''
Toms Keivs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar Ivara Vasaraudža uzvaru A+ klasē, bet Jāņa Vorobjova – N4 klasē, noslēdzās Latvijas rallija čempionāts, kura pēdējais posms norisinājās Jūrmalā un Kuldīgā. Rallijā ''Latvija'' piedalījās arī jaunais un talantīgais britu pilots Toms Keivs (18), kurš, lai arī pārdurtas riepas dēļ finišēja tikai 18. vietā, tomēr atzina, ka rallijs viņam esot ļoti paticis. Ar sportistu paspēja aprunāties arī sportacentrs.com

Jau vēstījām, ka svētdien Kuldīgā noslēdzās Latvijas rallija sezona. Uzvaru kopvērtējumā, kā arī A+ klasē izcīnīja Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, 2. vietā ralliju noslēdza Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, izcīnot arī uzvaru N4 klasē, savukārt 3. vietā ierindojās somu rallija braucējs Tonijs Gārdemaisters.

Šajā posmā startēja arī daudzkārt Latvijas rallijos redzētais 18 gadus vecais britu pilots Toms Keivs, kurš savas rallija gaitas aizsāka tieši Latvijā un pašreiz sacensībās ārvalstīs startē ar Latvijas Automobiļu federācijas 2006. gadā izsniegto licenci. Rallijā ''Latvija'' talantīgais sportists, kurš brauca ar ''Mitsubishi Lancer Evolution X'' automašīnu, pārstāvot ''Skandi rallija komandu'', varēja sasniegt ļoti labu rezultātu, taču pārdurtas riepas dēļ bija spiests apstāties, tādējādi zaudējot daudz laika.

Svētdien pēc pirmajiem trim ātrumposmiem piloti devās uz servisa parku, kur aprunāties ar jauno braucēju izdevās arī sportacentrs.com pārstāvjiem. Jautājot, kā pilotam patika rallija pirmais ātrumposms, kurš notika Jūrmalā pie Līvu Akvaparka, Keivs atbildēja:

''Man patika, bija daudz jāvingro. Dops bija tikai 1,8 kilometrus garš, tāpēc nav daudz ko piebilst. Skatītājiem noteikti patīk šāda veida ātrumposmi, un tas ir pats galvenais.'' Runājot par svētdienas pirmajiem trim ātrumposmiem, Keivs atzina: ''Negāja tā kā gribētos, nebija labi. Daudzviet trasē bija lērums ar lieliem akmeņiem. Šajos dopos nemēģināju īpaši riskēt. Pēcpusdienas ātrumposmos mēģināsim braukt ātrāk.''

Ar mašīnu talantīgais braucējs bija apmierināts, taču vainoja sevi: ''Mašīna trasē jūtas labi. Ir OK. Arī riepas dara savu darbu. Pašreiz vaina ir manī. Jāmēģina pēcāk atgūt pārliecību un braukt vēl ātrāk.'' Runājot par nākotni, Keivs konkrētu atbildi nesniedza: ''Pagaidām neesam pārliecināti, ko darīsim tālāk. Līdz gada beigām jāapsver turpmākie plāni. Pašreiz koncentrējamies šai nedēļas nogalei. Kura mašīna (''Proton'' vai ''Evo X'') patīk labāk? Abas labas! Šī mašīna man ļoti patīk, taču arī ''Proton'' ir laba.''

Kā zināms, Keivs šosezon izcīnīja pirmo uzvar karjerā, triumfējot vienā no Velsas čempionāta posmiem (''Coracle Rally''), kā arī startējis divos ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmos. Montekarlo rallijā ar ''Ford Fiesta'' Keivs izcīnīja 30. vietu, bet Beļģijā, jau braucot ar ''Proton Satria Neo S2000'', izstājās dzinēja defekta dēļ. Jau labu laiku Keivs saņem atbalstu no ''Mellors Elliot Motorsport'' komandas. Šī vienība ir oficiālā ''Proton'' komanda, bet tās līderis ir slavenais britu rallija braucējs Alisters Makrejs.

Jautājot par viņa plāniem IRC seriāla sakarā, kā arī mēģinot uzzināt viedokli, ko sportists domā par to, ka ''Proton'' komandai pievienojies leģendārais franču braucējs Žils Panici (45), kurš nolēmis palīdzēt Malaizijas rūpnīcas vienībai ar vērtīgiem padomiem, Keivs atbildēja: ''Jā, šogad kopā ar ''Proton'' vēl plānoju braukt nākamajā posmā - Skotijas rallijā (15.-17. oktobris). Nākamnedēļ aizvadīsim testus. Bet bet par nākamo sezonu vēl neko nezinu. Panici? Jā, viņa padomi un pieredze mums tik tiešām ļoti noderēs. Tas ir nenovērtējami!''. Pērn Skotijas IRC rallijā, braucot ar ''Ford Fiesta ST'' automašīnu, Keivs ierindojās 8. vietā.

Pēc servisa parka apmeklējuma nākamajos divus ātrumposmos Keivs uzrādīja attiecīgi 8. un 7. labāko laiku. Trīs dopus pirms beigām Keivs kopvērtējumā ieņēma 11. pozīciju, bet N4 klasē - 6. vietu. Lai nu kā, 21 kilometru garā ātrumposma otrajā kilometrā vienā no kreisajiem līkumiem Keivs uzbrauca palielam akmenim, kā rezultātā tika pārdurta riepa. Vienīgā iespēja, lai turpinātu ralliju, bija riepas nomaiņa. To sportisti arī paveica, taču ātrumposmā tika ieņemta pēdējā vieta, līderim zaudējot gandrīz piecas minūtes. Lai nu kā, Keivs nepadevās, un atlikušajos divos dopos tika uzrādīts 6. un 8. ātrākais laiks, finišā kopvērtējumā ieņemta 18., bet N4 klasē – 7. vieta.

Rezumē... ''Šis tik tiešām bija ļoti labs rallijs. Rezultāts neatspoguļo, cik labi es šeit jutos. Mašīna bija vienkārši fantastiska. Mums ar to nebija absolūti nekādu problēmu, un braukt bija satriecoši. Vienīgi žēl, ka nesasniedzām labu rezultātu - komanda vienu brīdi teica, ka man ir iespēja kopvērtējumā finišēt pat 6. bet N4 klasē – 2. vietā. Lai nu kā, ceru, ka kopumā parādīju konkurētspējīgu sniegumu un darīju visu, lai komanda būtu apmierināta. Komanda bija ļoti profesionāla un tās atbalsts bija ļoti jūtams,'' tā Keivs.