Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera kļūst par divkārtēju Latvijas čempionu rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera kļūst par divkārtēju Latvijas čempionu rallijā
Kalle Rovanpera
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc apvienotā Igaunijas un Latvijas rallija posma “Lõuna-Eesti Ralli 2017” kļuvis skaidrs, ka Kalle Rovanpere – 16 gadus vecais rallija braucējs, kurš startē ar Latvijas Automobiļu federācijas izdoto licenci, šogad otro reizi kļūst par Latvijas rallija čempionu, tātad šogad viņa iekarotajām virsotnēm pievienosies arī tituls „sporta meistars”.

Jau vēstījām, ka Dienvidigaunijas ceļos sestdien finišēja Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu posms “Lõuna-Eesti Ralli 2017”, kur absolūtajā vērtējumā triumfēja mājinieks Georgs Gross ar “Ford Fiesta RS WRC” automobili.

Sacīkšu pirmo dienu kā līderis noslēdza zem Latvijas karoga startējošais Kalle Rovanpera (“Škoda Fabia R5”), tomēr par rotera neapbraukšanu pilsētas ātrumposmā tiesneši viņam piešķīra 30 sekunžu sodu, somu pilota ekipāžu tobrīd atbīdot uz devīto pozīciju. Otrajā dienā Rovanpera bija ātrākais piecos ātrumposmos, spēja pacelties līdz trešajai pozīcijai, uzvarētājam zaudējot gandrīz 15 sekundes.

Neilgi pirms pasaules rallija posma Somijā, pirms vēl bija zināms, ka izcīnīts arī šā gada Latvijas tituls, Rovanpera intervijā RedBull TV atklāja, ka tieši ar 2016.gada Latvijas rallija čempiona titulu viņš lepojas visvairāk.

Video sižetā Kalle Rovanpere rāda Talsu rallija milzu kausu, sakot, ka ir par to īpaši lepns, jo to var iegūt tikai, ja esi iepriekšējā gada čempions. Rāda arī 2016. gada Latvijas čempiona gredzenu sakot, ka ļoti lepojas ar to, un, ka tas ir ļoti foršs.

Jāpiebilst, ka autosporta čempionu gredzeni ir īpaša, tikai mūsu valsts Automobiļu federācijā ieviesta tradīcija.

Video sižetu var noskatīties šeit: https://www.redbull.tv/video/AP-1SK...

Izmantotie resursi:
LAF – Latvijas automobiļu federācija

     [+] [-]

, 2017-08-28 13:48, pirms 7 gadiem
Louna Eesti ralli 2017' - bildēs - JanisAsaris.com

JA