Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Emīls Blūms: "Pirmajā ātrumposmā pats sataisīju ziepes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Emīls Blūms: "Pirmajā ātrumposmā pats sataisīju ziepes"
Emīla Blūma ekipāža. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Gulbenes novadā sestdien, 10. februārī noslēdzās tradicionālais ziemas rallijs "Sarma 2024", kas tika aizvadīts patiesi ziemīgos apstākļos. Arī šogad uzvaru rallija kopvērtējumā izcīnīja citas valsts pārstāvis – igaunis Egons Kaurs. Tādējādi jau 14 gadus latviešu sportisti nav spējuši sev paturēt šī iemīļotā ziemas rallija galveno uzvaru.

Igaunis Egons Kaurs visu ralliju aizvadīja kā rallija līderis un demonstrēja apbrīnojami precīzas un ātras braukšanas prasmes. MV Sport komandas būvētais Hyundai i20 VRT, kura izstrādes testa pilots ir Egons Kaurs, bija ātrākais pilnīgi visos ātrumposmos.

Egons Kaurs pēc finiša atzina: "Šis bija lielisks rallijs, mums izdevās izdarīt visu to, ko plānojām. Centāmies izsecināt dažādas lietas. Mums būtu noderējis ilgāks laiks servisa parkā, kurā mēs varētu izmainīt regulējumus, lai otrajā aplī jau tos varētu izmēģināt. Mēs ieguvām ļoti daudz svarīgas informācijas, lai turpinātu strādāt pie šīs rallija automašīnas attīstības."

Latvijas rallija līdzjutēji ļoti lielas cerības lika uz Emīlu Blūmu, un ne velti. Lai arī ne bez problēmām Emīlam līdz rallija finišam izdevās gan apsteigt pirmajā aplī otrajā vietā izvirzījušos Jāni Vorobjovu, gan aiz sevis noturēt Matīsu Mežaku.

“Pirmajā ātrumposmā pats sataisīju ziepes – divreiz izbraucām ārpus trases, un, kā izrādās, otro un trešo ātrumposmu nobraucām faktiski bez viena amortizatora. Paldies Rallyworkshop, kuri aizdeva amortizatoru, ko samainīt servisa parkā. Otrajā aplī mēģinājām atgūt to, ko paši zaudējām pirmajā aplī. Paldies skatītājiem, kuru bija patiesi daudz, atbalstītājiem un organizatoriem! Cīņa daudzo skatītāju priekšā bija grūta, jo ātrumposmi bija gana līkumoti un sarežģīti. Bet savu uzdevumu izpildījām,” par saviem piedzīvojumiem saka Emīls Blūms.

Matīsam Mežakam rallija finišā pietrūka tikai 0,46 sekundes, lai apsteigtu Emīlu Blūmu. Attiecīgi Matīss rallija kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Matīss Mežaks pēc rallija stāsta: "Mēs otrajā aplī palielinājām tempu. Tās 0,46 sekundes... Protams, mēs varam stāstīt, ka mums Ķenavs patraucēja, kad viņš bija iestidzis kupenā, bet patiesībā mēs paši daudz vairāk pazaudējām dažādās trases vietās. Mums pašiem ir, pie kā piestrādāt, lai tā nenotiktu. Bet bija ļoti labi, bija kaifs!"

Rallija Sarma 2024 2WD kopvērtējumā uzvarēja Madars Dīriņš, kurš uzrādīja visstabilāko rezultātu no četrotnes, kura no paša rallija starta spraigi cīnījās. Ralfs Sirmacis pēdējā ātrumposmā pieļāva kļūdu un zaudēja 45 sekundes savam tā brīža sīvākajam konkurentam Isakam Hatanmā. Attiecīgi Isaks kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, bet Ralfs uz trešā.

     [+] [-]

, 2024-02-11 19:30, pirms 3 mēnešiem
Rallijs SARMA 2024 - bildēs - JānisAsaris.com

JA