Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs plāno atgriezties WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs plāno atgriezties WRC
Peters Solbergs
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu rallija zvaigzne Peters Solbergs nolēmis cīnīties par iespēju 2014. gadā atgriezties WRC pasaules čempionātā.

WRC karjeru Solbergs noslēdza pērn, kad kļuva skaidrs, ka uz šo sezonu viņam neatradīsies vieta kādā no rūpnīcu komandām. Šogad Solbergs ar savu komandu startē Eiropas rallijkrosa čempionātā, tomēr, par spīti lieliskajam ātrumam, sportistu vajā dažādas neveiksmes, kas liedz izcīnīt uzvaras. Pēc aizvadītiem sešiem posmiem viņš kopvērtējumā ieņem tikai desmito vietu.

Nākošajā nedēļā Solbergs ieplānojis apmeklēt Somijas ralliju un sportists uzskata, ka tas varētu būt ceļa sākums uz atgriešanos WRC.

"Manas domas par šo čempionātu nav mainījušās," viņš stāsta portālam "autosport.com". "Tas vienmēr man būs kas īpašs un es jūtu, ka man ir patiešām daudz ko piedāvāt. Nav noslēpums, ka karjeru es beidzu ātrāk kā biju tam gatavs, taču tagad mēģināšu vēlreiz un tad redzēsim, vai uz nākamo sezonu kaut kas būs iespējams."

Vairākas WRC sezonas pavadījis bez uzvarām, Solbergs saprot, ka pastāvīgu panākumu nodrošināšanai ir jāatrod iespēja startēt rūpnīcas komandā.

"Tikpat ļoti, cik vēlos atgriezties WRC, gribu, lai tas tiktu paveikts pilnvērtīgi," viņš neslēpj. "Vienmēr esmu teicis, ka gribu uzvarēt šajā čempionātā, bet tas nozīmē, ka ir jābrauc visos posmos. Zinu, ka man aizvien pietiek ātruma un tas ir ellīgi sarūgtinoši, ka šogad man ir jāskatās WRC sezona no malas."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-07-26 18:01, pirms 11 gadiem
Ceru, ka Hyundai paņems kaut vai to pašu Atkinsonu. Solbergs ir noiets etaps. Viņam tā negatīvā neveiksmju karma nesola atgriešanos uz panākumu takas. Epizodiski, kā trešais pilots jā, bet pilnu sezonu - nezinu gan.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 18:08, pirms 11 gadiem
Bet viņš piedeva WRC savu odziņu ar savu pārgalvīgo braukšanu un intervijām pēc dopiem

  -1 [+] [-]

, 2013-07-26 18:17, pirms 11 gadiem
Kāds vēl Solbergs?
Sūlberjs