Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs piektais, Baumanis "Supercar" debijā 20. vietā

Rolands Eliņš

Nitišs piektais, Baumanis "Supercar" debijā 20. vietā
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas autosportisti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis noslēguši dalību pasaules čempionāta posmā rallijkrosā Lielbritānijā "Supercar" klasē. Nitišs iekļuva finālā, kur ieņēma piekto vietu, bet Baumanis savā debijā izcīnīja 20. vietu, pusfinālam nekvalificējoties.

Reinis Nitišs pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ieņēma piekto vietu un pārliecinoši kvalificējās pusfinālam, kur piekāpās favorītam Peteram Sūlbergam un zviedram Jūhanam Kristofešonam, taču par mata tiesu (divām sekundes desmitdaļām) apsteidza citu zviedru, Timiju Hansenu, un iekļuva finālā.

Finālbraucienā dominēja skandināvu sportisti, uzvaru izcīnot Sūlbergam, bet Nitišs ieņēma piekto vietu, pēdējo no tiem, kuri finālā finišēja, jo brits Gajs Vilkss izstājās.

“Sacensību gala rezultāts šoreiz tika izšķirts jau pusfinālā, kad sekoju brauciena līderiem, un, apgrūtinātas redzamības apstākļos, nācās zaudēt vērtīgu laiku," pēc finiša izteicās Nitišs. "Liels gandarījums, ka spēju iekļūt finālā, jo tik spēcīgā konkurencē, kāda bija šajā posmā, no pēdējās starta rindas izcīnīt uzvaru ir pavisam niecīgas izredzes! Lai vai kā, esmu apmierināts, ka Lidenhilā izdevās izpildīt komandas noteikto uzdevumu un iekļūt sacensību finālā. Tomēr, nākamreiz es vēlos sasniegt vairāk!

Savukārt Jānis Baumanis pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posmā startēja “Team Peugeot-Hansen” komandas jauno talantu attīstības programmas “Hansen Talent Development” ietvaros. Ar atzīstamu sniegumu savu debiju prestižākajā rallijkrosa klasē sportists noslēdza kvalifikācijas braucienu kopvērtējuma 20.vietā.

Aizvadītā nedēļas nogale Jānim Baumanim, kurš paralēli startē Eiropas rallijkrosa čempionātā “Super 1600” klasē, izvērtās visnotaļ raiba. Savā debijas braucienā Jānis finišēja trešais un ierindojās 14.pozīcijā pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā. Otrajā kvalifikācijas braucienā pēc ļoti sekmīga starta latviešu sportistu no sacensībām izsita labi zināmais amerikāņu sportists Taners Fausts. Rezultātā - 25.vieta kopvērtējumā pirms atlikušajiem diviem kvalifikācijas iebaucieniem.

Trešajā braucienā Jānim un viņa sāncenšiem uz starta bija jāstājas tūlīt pēc trases laistīšanas, kas ievērojami pasliktināja rezultātu - par apmēram sešām sekundēm, ja salīdzina ar sestdien aizvadīto pirmo kvalifikācijas braucienu. Ceturtajā un noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Jānis atkal palika otrais, atzīstot vien pieredzējušā rallista Manfrēda Štola pārākumu.

“Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu pirmajās sacensībās, turklāt jāņem vērā, ka es braucu ar iepriekšējās paaudzes mašīnu. Tie, kas tika tālāk pusfinālā, brauc ar pilnīgi jaunām mašīnām, tā ka rezultāts nav slikts,” pēc aizvadītās debijas “Supercar” klasē sacīja Jānis Baumanis.

Šajā sezonā J. Baumanis startēs vēl divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos ar “Supercar” automobili. Nākamā reize būs 21.- 23. augustā Norvēģijā, bet trešā - 2.- 4.oktobrī Turcijā.

"Supercar" klase, pasaules čempionāts rallijkrosā, fināls

V.SportistsValstsLaiks
1.P. SūlbergsNorvēģija04:25.064
2.M. EkstrēmsZviedrija04:25.405
3.J. KristofersonsZviedrija04:27.692
4.A. BakerūdsNorvēģija04:27.940
5.R. NitišsLatvija04:29.298
6.G. VilkssLielbritānija-

Izmantotie resursi:
Baumanis Motorsport Preses dienests
FIA World Rallycross Championship
REINIS NITIŠS | REINIS NITIŠS

     [+] [-]

, 2015-05-25 00:48, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka šosezon piecinieks ir augstākais, ko Reinis varēs izcīnīt, bet tādā konkurencē tas būtu pat augstāk par pagājušā gada bronzu. Solbergs ir ieskrējies, VW ar saviem ziemeļu braucējiem ir pa pilnam un Audi šogad ir spēks.

     [+] [-]

, 2015-05-25 10:22, pirms 9 gadiem
Pārāk daudz visādi faktori ietekmē Nitiša sniegumu, lai būtu čempiona pretendents. Nepadodas trases, slikti laika apstākļi, dubļi, ja pirmajā līkumā nav pirmais, tad uzvaras nebūs.
Vismaz treniņos būtu spiedis, lai audzē ātrumu, bet tur ar "nobraucu droši, lai nebojātu mašīnu".