Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: "Ar saviem izteikumiem "Citroen" izrāda necieņu citiem pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē: "Ar saviem izteikumiem "Citroen" izrāda necieņu citiem pilotiem"
Sebastjēns Ožjē. Foto: Citroen Racing

Seškārtējā pasaules rallija čempiona Sebastjēna Ožjē aiziešana no "Citroen" vienības un viņa līdzšinējās komandas uzreiz sekojošais lēmums par WRC programmas slēgšanu, bez šaubām, ir pēdējo dienu karstākais temats šajā autosporta disciplīnā. Britu izdevumam "Autosport" sportists sniedzis interviju, kurā atklāti pateicis, kāpēc pieņēmis tādu lēmumu.

Savulaik tieši "Citroen" paspārnē Ožjē uzsāka savu karjeru pasaules čempionātā, taču visus savus sešus WRC titulus guvis citu komandu sastāvos. Aizvadījis divas veiksmīgas sezonas "M-Sport" vienībā, francūzis šogad atgriezās "Citroen", guva trīs uzvaras, cīnījās par titulu, tomēr kopvērtējumā palika trešais. Šonedēļ viņš paziņoja, ka neturpinās startēt franču komandā, lai gan viņam vēl ir spēkā esošs līgums uz 2020. gadu.

"Viens no galvenajiem iemesliem, kas lika man pieņemt šādu lēmumu, bija mašīnas attīstīšanas ritms un tas, kādā ātrumā šis auto progresēja, jo tas nebija pietiekami," atklāj Ožjē. "Jau šogad mēs nebijām vienisprātis par to, vai tiek ieviesti pietiekoši daudz uzlabojumi, un mēs snieguma ziņā zaudējām konkurentiem. Un es neesmu vienīgais, kurš to saka - domāju, arī visi pārējie, kas braukuši ar šo mašīnu, jūt to pašu."

Uzreiz pēc tam "Citroen" paziņoja, ka nekavējoties slēdz WRC programmu, jo bez Ožjē startēt nevēlas turpināt, bet citi augstākās klases piloti, pēc komandas vadības vārdiem, pašlaik neesot pieejami.

"Kad viņi saka, ka citi braucēji uz šo brīdi nav pieejami, es uzskatu, ka tā ir necieņa pret maniem kolēģiem šajā čempionātā," atzīst Ožjē, sakot, ka ne viens vien sportists šobrīd ir bez līgumsaistībām.

"Citroen" komanda pasaules rallija čempionātā atgriezās tikai 2017. gadā, tobrīd solot startēt vismaz piecas sezonas, no kurām šobrīd aizvadītas tikai trīs.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2019-11-23 03:19, pirms 4 gadiem
Patiešām, Citroen ir cūkas.