Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" rūpnīcas komanda ar lieliem mērķiem sāk gatavošanos Montekarlo rallijam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" rūpnīcas komanda ar lieliem mērķiem sāk gatavošanos Montekarlo rallijam
Johans Rosels. Foto: Miroslav Štokr

Kā tika vēstīts iepriekš, Nikolajs Grjazins un Johans Rosels nākamajā pasaules rallija čempionāta sezonā pārstāvēs "Citroen Racing" rūpnīcu, un šonedēļ tas tika oficiāli apstiprināts. Grjazins neslēpj, ka viņa ambīcijas 2024. gada sezonai ir augtas.

Iepriekš "Citroen" rūpnīcas komanda bija "PH Sport", un Rosels tajā startēja jau iepriekšējās sezonās. Tagad pilots uz vairākiem gadiem pagarinājis līgumu ar "Citroen", bet rūpnīcas oficiālā komanda no nākamā gada būs "DG Sport".

Grjazins šo sezonu aizvadīja pie "Škoda" automašīnas stūres, bet jau šajā nedēļas nogalē Francijas kausa izcīņas sacensībās pirmo reizi startēs ar "Citroen C3 Rally2". Asfalta rallijā "Rallye National Hivernal du Dévoluy" piedalīsies arī Rosels. Tā abiem būs gatavošanās janvārī gaidāmajam Montekarlo rallijam.

"Pievienošanās "Citroen" ģimenei ir jauna nodaļa manā karjerā," sacīja Grjazins. Tas ir ļoti svarīgi, ka man apkārt ir lieliska vide ar lielisku komandu. Ļoti interesanti, kāda man izvērsīsies nākamā sezona. Jau esmu izmēģinājis šo auto, un uz asfalta sajūtas bija jaukas. Auto ir viegli vadāms manam braukšanas stilam, tāpēc nekādu šaubu nav. Arī uz grants tā brauc labi, tikai vēl jāaizvada daži testi, lai atrastu labāko regulējumu manam braukšanas stilam."

Grjazins neslēpj, ka viņa ambīcijas ir augstas: "Mans mērķis, protams, būs uzvarēt visās sacīkstēs, un tas ir labi, ka kopā ar mani būs tik zinoša komanda kā "Citroen Racing". Nākamajā sezonā ir jābrauc ar prātu, stratēģiski un jādara savs darbs, kā parasti to darām. Un, bez šaubām, jāizbauda braukšanas prieks, kas ir pats svarīgākais."

Šosezon WRC2 čempionātā Grjazins ieņēma ceturto vietu, bet "WRC2 Challenger" kopvērtējumā kļuva par vicečempionu. Rosels WRC2 sezonu noslēdza trešajā vietā. Pagaidām neviens no viņiem šajā kategorijā titulu nav izcīnījis.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv