Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē dominē Sardīnijas WRC rallija pirmajā dienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē dominē Sardīnijas WRC rallija pirmajā dienā
Sebastians Ožjē Sardīnijā
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Sardīnijas rallija pirmās dienas ātrumposmiem, kas noslēdzās piektdienas naktī, sacensību vadībā nostiprinājies "Volkswagen" komandas pilots Sebastians Ožjē.

Pasaules rallija čempionāta septītā posma pirmajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Ožjē uzvarēja jau pirmajā no tiem un kopš tā brīža atradās pirmajā vietā līdz pat vakaram, visas dienas garumā uzrādot ātrāko laiku vēl arī divos citos "dopos". Mazāk kā minūti pēc pirmās rallija dienas no viņa atpaliek tikai divi piloti - Miko Hirvonens no "Citroen" zaudē 46 sekundes, bet vēl 3 sekundes tālāk seko "M-Sport Ford" vienības braucējs Tjerī Noivils.

Kamēr Ožjē izskatījās nenotverams, daudz aizraujošāki notikumi risinājās par nākamajām pozīcijām. Hirvonens jau pēc pirmā ātrumposma iekārtojās otrajā pozīcijā un to prata nosargāt, tomēr viņam nopietnu konkurenci izrādīja Noivils, Madss Ostbergs un Danijs Sordo - viņus lielāko dienas daļu šķīra mazāk par 20 sekundēm. Jau pieminētais Noivils pēcpusdienā rādīja īpaši labu sniegumu un no piektās pozīcijas pacēlās uz trešo, kamēr Sordo abu nakts ātrumposmu laikā sāka ievērojami atpalikt, šobrīd ieņemot ceturto vietu, tomēr "Citroen" pārstāvis ir jau pusminūti aiz Noivila.

Pēc pirmā Sardīnijas rallija ātrumposma trešajā vietā atradās Jevgēņijs Novikovs, tomēr jau otrajā "dopā" krievu sportists piedzīvoja visai iespaidīgu avāriju - vienā no līkumiem viņa mašīnas aizmugure par daudz izslīdēja, aizķēra akmeņu apmali un apmeta kūleni. Tāpat diena ar avāriju noslēdzās Ostbergam, kurš ilgu laiku bija atradies trešajā pozīcijā. Pēdējo ātrumposmu arī viņš beidza ar kūleni. Sestajā ātrumposmā ar salūzušu aizmugurējo pusasi izstājās arī P-G Andersons.

Tas ļāva uz piekto vietu pacelties Ožjē komandas biedram Jāri-Mati Latvalam, kurš no rīta zaudēja divas minūtes plīsušas riepas dēļ. Soms šajā dienā uzrādīja labākos rezultātus trīs ātrumposmos. Tikai pēdējā ātrumposmā Latvala apsteidza savu komandas biedru Andreasu Mikelsenu, kurš šobrīd ir sestais.

Pirmajā desmitniekā šobrīd atrodas arī privāto komandu braucēji Martins Prokops un Mihals Koscjužko, kā arī WRC klases debitants Elfains Evanss, kuram devītā vieta. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz WRC2 klases līderis Roberts Kubica ar RRC klases automobili.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc pirmās dienas

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC1:40:47.3
2.Mikko HirvonenCitroen DS3 WRC+46.6
3.Thierry NeuvilleFord Fiesta RS WRC+49.7
4.Dani SordoCitroen DS3 WRC+1:19.4
5.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+1:44.0
6.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+1:55.4
7.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+4:50.4
8.Michal KosciuszkoFord Fiesta RS WRC+6:25.6
9.Elfyn EvansFord Fiesta RS WRC+6:34.5
10.Robert KubicaCitroen DS3 RRC+8:35.3

Izmantotie resursi:
World Rally Championship