Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirms autokrosa 2.posma pēdējās pieteikumu dienas klasēs jau ieskaite

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirms autokrosa 2.posma pēdējās pieteikumu dienas klasēs jau ieskaite
Foto: autocross.lv

Pirmdiena ir pēdējā pieteikumu pieņemšanas diena pirms sestdien gaidāmā Latvijas autokrosa čempionāta otrā posma Vecpils autotrasē. Čempionāta klasēs, ar minimālu iztrūkumu B600, jau sasniegts ieskaitei nepieciešamais pieteikumu skaits.

Pirmdienas pusdienlaikā dalībnieku skaits jau sasniedzis vairāk nekā 40, bet vienīgā no čempionāta klasēm, kurai vēl viens sportists pietrūkst, ir B600. Taču nav pamata domāt, ka šī klase varētu palikt bez punktiem – nav pieteikušies vieni no vadošajiem braucējiem brāļi Gatis un Jānis Geisteri.

Uz Vecpili pašlaik problemātiska izskatās Open 4500 kausa izcīņas klase. Pašlaik pieteicies tikai Jānis Veģeris, bet Jānis Borševskis vakar sacīja, ka gatavojas izmēģināt spēkus Eiropas autokrosa čempionāta posmā Vilkičos, kā arī koncentrēties uz rallijkrosu Latvijā. Tomēr klasei nekas atcelts šobrīd nav.

Pārējās klases sagādājušas vajadzīgo intrigu un arī pa kādam pārsteigumam.

1600 klasē arī otrajam posmam pieteicies lietuvietis Laurins Petraška, kurš uzvarēja pirmajā posmā Smiltenē. Dueli ar Laurinu jau pēc pirmā posma finiša Vecpilī ieplānoja otrās vietas ieguvējs Rihards Dainis. Līdz ar Petraškas pieteikumu ir skaidrs, ka lietuvieša plāni ir nopietni un duelis būs!

1600 klasē atgriezies arī Krists Valters, kurš jau svētdien rallijkrosā tika atpakaļ Suzuki krēslā pēc tam, kad autokrosa pirmo posmu veica viņa tēvs Uldis. Kristam, kurš ar savu pieteikumu papildina rindas arī Junioru kausā, tēvs uzlicis augstu latiņu – Smiltenē seniors sasniedza trešo vietu. Līdz Vecpilij gan jāatrisina Rīgā iegūtās ātrumkārbas problēmas.

1600 klases sarakstos spītīgi turas arī Jānis Lideris. Viņam sezonas sākums neveiksmīgs, jo neizdodas tikt tālāk par pieteikumu listi tehnikas problēmu dēļ – atcelta dalība gan LČ pirmajā posmā Smiltenē, gan LAF Krosa komisijas kausa posmā Mūsā.

2000 Super klasē trūkst daži spēcīgi braucēji, kuri vēl pieteiksies. Taču labā ziņa ir bijušā čempiona Aināra Kenigsberga atgriešanās uz starta.

Pārējās klasēs pašlaik viss norit pēc prognozēta plāna, taču pieteikumu periods vēl nav galā!

Izmantotie resursi:
w.autocross.lv